Lees de creepy, romantische emails van Julian Assange aan een meisje van 19

Politiek
vrijdag, 17 december 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Julian Assange, de Grote Onthuller, heeft zelf ook wel wat documenten achtergelaten in zijn verleden, waarvan hij vermoedelijk niet blij is dat ze via Gawker (inmiddels gehackt door de Vrienden van Julian) zijn geopenbaard. Gelekt, zullen we maar zegen. In april 2004 onmoette meisje studente E (toen 19) Julian Assange (toen 33 en student wiskunde) in een cafe in Melbourne. Ze gingen samen het cafe uit en tot haar verbazing begon Julian haar te zoenen onderweg. Ze had er niet op gerekend, maar vond het ook geen ramp. Ze was 19 en zoenen gebeurde wel vaker.
En daarna begonnen de mails binnen te stromen.
Meisje E meldde dat ze niet wilde.
Maar dat overtuigde de koene ridder niet, die immers niet van nee houdt. Er gebeurde iets vreemds: het meisje ("I wasn't into him,") had hem haar telefoonnummer niet gegeven (dat van haar ouders, want ze woonde nog thuis) maar toch rinkelde enige dagen later de telefoon. Ze vond dat naar en wees hem bot af. Wegwezen, Julian, niet meer bellen, niet meer mailen. En toen? We drukken de volgende 8 emails die nog kwamen achter elkaar af. Gawker (zie link) heeft nog tekst daartussen. Die komt er op neer dat het meisje E steeds bozer en banger werd, ook al omdat hij kennelijk gespeurd had naar haar adres en andere gegevens en omdat hij haar bleef lastig vallen. E antwoordde dat ze niet wilde en al zeker niet wilde dat hij nog ooit zou bellen.
Zes dagen later bleek Julian ook langs de deur te zijn geweest. Althans, hij kende het kenteken van de ouders van het meisje.
En dan wil hij toch nog een keer bellen. Om zijn liefde te verklaren.
Zij vraagt nogmaals of hij wil ophouden met stalken.
De laatste mail, die vermoedelijk romantisch is bedoeld.
De emaildatabase van Gawker is inmiddels uit wraak gehackt. Gebruikers van Gawker die dezelfde inloggegevens op meerdere plaatsen gebruiken, bijvoorbeeld voor hun email, moeten maatregelen nemen, want hun privacy is in handen van de Vrienden van Julian. En zij hebben de macht.
Bron(nen): Gawker