De Guardian heeft de Zweedse politiegegevens gezien. Lees even mee

Toen Julian Assange op 11 augustus aankwam in Stockholm, ging hij naar de flat van Anna Ardin. Die had zijn reis geregeld, hem uitgenodigd, zou hem begeleiden.
Naar de eerste lezing van Assange op 13 augustus kwamen ze vroeg terug in de flat. Volgens Anna begon Julian, terwijl ze thee dronken, ongevraagd haar benen strelen.
Hij begon haar uit te kleden. Zij probeerde zich weer aan te kleden.
Hij won.
Anna zei dat ze geen seks met hem wilde (dit is allemaal haar versie). Julian nam daarmee geen genoegen. Ze liet hem toen maar zijn gang gaan 'omdat het te laat was om hem te stoppen'.
Julian wilde toen zonder condoom seks met haar hebben. Na een korte worsteling stemde Assange in met het gebruik van het condoom. Maar dat scheurde al doende.
In zijn verhoor later zei Assange dat hij geen idee had over een gescheurd condoom, dat hij de rest van de week nog altijd sliep in het bed van Anna en dat zij nooit was begonnen over een aanranding of een gescheurd condoom.

Op zaterdag 14 augustus ontmoette Julian op een lunch die voor hem was georganiseerd miss W. Hij ging met haar naar de bioscoop. Hij wilde op de achterste rij zitten, kuste haar en zat in haar kleren. Zegt zij.

In de getuigenissen staat ook dat vriendinnen van Anna getuigen dat Anna op die zaterdag aan hen vertelde dat zij de slechtste seks ooit had gehad van een enigszins gewelddadige man.
Anna zegt dat hij weliswaar in haar flat mocht blijven, maar dat ze zich vanaf de avond met het gescheurde condoom (dat hij volgens haar met opzet had laten scheuren) niet meer veilig voelde.

De volgende dag, 15 augustus, ontmoette Julian Miss W weer, de dame van de film. Ze gingen samen naar haar flat, maar - wat W betreft - niet om seks te hebben.
Dat zag Julian anders. Hij begon aan haar te sjorren, maar zei wilde niet, zeker niet zonder condoom. Ze deed nooit seks zonder condoom. Nog nooit gedaan. Toen staakte Julian, volgens de getuigenissen van W, zijn pogingen en viel in slaap.
Midden in de nacht heeft hij echter W verkracht terwijl ze half sliep. Zonder condoom.
De ex-vriend van W heeft ook een verklaring afgelegd dat W echt nooit van haar leven seks zonder condoom heeft gehad en dat het dus wel tegen haar zin moest zijn.

Daarna gaat het politieverslag nog eindeloos door. Over het feit dat Assange bleef logeren bij Anna, maar dat dat volgens haar tegen haar zin was. Dat ze eerst bij hem in bed bleef slapen, maar later verhuisde naar een matras op de grond

Er volgen nog details over de ochtenden dat Julian zich - zonder broek - tegen Anna aanwreef. Maar hij bleef loge. Kennelijk ongewenst, maar toch.

Op enig moment krijgen Anna en W contact en

Sofia W. (links) en Anna Ardin

vergelijken elkaars verhalen. Die op twee punten overeenkomen.
Julian houdt niet van 'nee' en hij houdt niet van een condoom.
Omdat W dat laatste het ergste vindt vraagt Anna aan Julian of hij een HIV-test wil doen om W gerust te kunnen stellen.
Hij weigert.
Dan dreigen Anna en W met de politie als hij zich niet laat testen.
Hij ziet dat als chantage, maar geeft toch toe. Helaas, het is weekeinde en de klinieken zijn dicht.

Daarop gaan Anna en W naar de politie. Die besluit dat er alleen wat kan worden gedaan als er een aanklacht komt en een onderzoek van de officier van justitie. Aldus wordt besloten.
Die nacht wordt de aanklacht gelekt baar het Zweedse dagblad Expressen.
Het verhaal is begonnen

Bron(nen):   Guardian