Foto: Afghanistan nadat het westen is geweest

Met de opbouwmissie in Afghanistan is het al met al niet zo'n succes geworden. Dit jaar zullen de laatste navo-troepen zich terug trekken uit het land. De foto toont wat de interventie heeft opgeleverd. President Karzai zegt in een interview met de Washington Post dat zijn land niets heeft gehad aan de westerse troepen. Dat die er waren voor hun eigen belangen en nit voor die van  de Afghanen Bh9fTnGIQAEKvAC.jpg-large

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Anton van Haasteren

  Als de westerse troepen zich (eindelijk) teruggetrokken hebben zal Afganistan de gelegenheid krijgen zich volledig en naar eigen inzicht te herstellen zoals het was.

  • De Staatsburger

   Inderdaad, dan wordt Afghanistan weer net zo’n barbaars en corrupt vrouwenmeppersland als het altijd is geweest.

   (in antwoord op Anton van Haasteren)
 2. IwanovKapotjeplov

  De foto bij het artikel slaat compleet nergens op. Het laat zien hoe het eruit zag voordat de Taliban aan de macht kwam, niet voordat de westerse troepen binnenvielen.

 3. Guest

  Dit kan natuurlijk nooit kloppen, 3huis. De dames op de foto dragen geen hoofddoek of boerka. Dan kan de foto dus nooit genomen zijn tijdens het Taliban-regime. Waarschijnlijk komt de foto uit de tijd dat de Russen nog de baas waren in Afghanistan.

 4. De Staatsburger

  Dit kan natuurlijk nooit kloppen, mijheer 3huis. De dames op de foto dragen geen hoofddoek of boerka. Dan kan de foto dus nooit genomen zijn tijdens het Taliban-regime. Waarschijnlijk komt de foto uit de tijd dat de Russen nog de baas waren in Afghanistan.

 5. RhodBerth

  Geef de Westerse troepen maar de schuld.
  Wat een nonsense, Afghanistan was een boevennest waar Al Qaida onderdak kreeg en de gelegenheid om 9/11 uit te voeren. De Taliban hebben het land terug gebracht naar de middeleeuwen.

  Het westen heeft Afghanistan van de Taliban verlost, nu is het aan de Afghanen zelf om de toekomst te maken. Dat kunnen ze alleen doen door rigoureus afstand te nemen van de Taliban. Als ze dat niet doen is dat hun eigen keuze.

  Dit lijkt een beetje op een meisje dat door haar vader wordt mishandeld en misbruikt, de vader bedreigt de buurt, en leidt zijn zoon op om de buren te terroriseren, wat het jong ook doet. De politie breekt de deur open, pakt de vader en de zoon en bevrijdt het meisje. Dat meisje gaat vervolgens tegen de politie klagen dat de deur kapot is gemaakt door de politie.

  • Heldoppantoffels

   Volgens mij hebben de Russen het land al teruggebracht naar de middeleeuwen…(Niet om die verderfelijke Taliban te verdedigen overigens, want zij vertrapten het laatste restje dat de Russen hadden laten staan)

   (in antwoord op RhodBerth)
 6. Diederdick

  Bullsh*t
  Deze foto is de genomen in de jaren 60-70 toen de haatbaarden nog niet de overhand hadden.
  Karzai en zijn broer hebben Afghaistan als eigen wingewest behandeld, zij zijn in sterke mate verantwoordelijk voor de corruptie, nepotisme, bandeloosheid, wetteloosheid en zelfverrijking in het door en door verrotte land.

  Zij zijn daardoor ook de wegbereiders voor de Taliban geworden, de bevolking is gen meer dan zat.

 7. Robin

  Karzai is een door corruptie, misdaad en religie verblinde stompzinnige idioot die nog nooit betrapt is op de waarheid spreken.

 8. Karel Kritisch

  Foto Afghanistan nadat het Westen is geweest? Dit is een grap van de redactie neem ik aan? Het moet zijn ‘Foto Afghanistan nadat de godsdienstwaanzinnigen zijn geweest’. Kijk ‘Kite Runner’ eens en je weet precies hoe het gegaan is..

 9. Johan Vermeulen

  Dit moet een foto zijn die kort na de Russische inval is genomen, ca 1980. Die Russen zijn door de Amerikanen het land in gelokt. Ze deden dat door lokale warlords te bewapenen en te trainen, zodat die de communistische regering die er toen was, in moeilijkheden brachten, en Rusland te hulp werd gevraagd.

  Dit verhaal wordt meestal als russische propaganda afgedaan, maar helaas is het later door Zbigniev Brzezinsky zelf verteld in Le Nouvel Observateur. Hij zei tegen Carter: “Lets give the Russians their Vietnam.” http://tiny.cc/w8a0jw

  Dit was trouwens ook de geboorte van ‘Al Qaida’. Osama bin Laden werkte toen al voor de VS.

  Zonder dat Al Qaida idee zou de VS geen ‘VIJAND’ meer gehad hebben, en hoe zouden ze dan al die landen hebben kunnen vernietigen ?
  Hoe zouden ze al die Patriot Acts etc. kunnen invoeren?
  Hoe zouden ze dat NSA project er door hebben kunnen krijgen?

  In het PNAC rapport, in A Clean Break en in het Yinon Plan lees je ook hoe essentieel het is om allerlei vijanden te verzwakken.

 10. Calhoun84

  Dit artikel is een absoluut dieptepunt van deze site. De eerste foto is gemaakt voordat de Taliban aan de macht kwam en de tweede foto is gemaakt nadat westerse en (vooral niet te vergeten) Afghaanse troepen tegen deze Taliban hebben gestreden.

  Triest artikel….

  Ik heb even snel gezocht (kostte slechts 5 minuten van mijn tijd redactie!) en waarschijnlijk is deze foto gemaakt in de Paghman Gardens bij Kabul en staat er bij andere websites de betere tekst “A before and after picture of Paghman Gardens taken 40 years apart, reflecting the results of 20 years of war.” De foto stamt uit 1967. Redactie: graag even 5 minuten de tijd nemen voordat we met dit soort koppen komen.

Reacties niet toegestaan