"We hebben zoveel boze, rancuneuze burgers, mensen die met gevoelens van onveiligheid rondlopen en daarom PVV stemmen."

Ernst Hirsch Balin legt in een prachtig interview in de Volkskrant nog eens geduldig uit waarom de machtshonger van Maxime Verhagen en de zijnen het land heeft gebracht op het gevaarlijke pad waarin boze burgers die van hun verstand niet weten de macht hebben gegrepen.
"We hebben zoveel boze, rancuneuze burgers, mensen die met gevoelend van onveiligheid rondlopen in de veiligste gemeenten van Europa en daarom PVV stemmen." En namens het CDA zeggen de ministers van Rutte dat die boze rancuneuze burgers gelijk hebben. En dat er strenger zal worden opgetreden en harder zal worden geslagen. "En dan de borrelpraat dat je op de Nederlandse wegen gemakkelijk 130 kilometer per uur kunt rijden. In tegenspraak met alle wetenschappelijke inzichten over duurzaamheid, wordt 'sneller' de norm."
"Bij de persconferentie op 30 juni wist ik dat Wilders de spelbepaler was. Wilders zei wat hij had gekregen in ruil voor 18 miljard bezuinigingen: een harde integratie- en immigratiebeleid en law en order. 'Want veiligheid is in dit land een groot probleem'. Die tekst bleef onweersproken door Rutte en Verhagen."
"Uit een enquête blijkt dat steeds meer CDA-leden zich ongemakkelijk voelen bij deze coalitie. Mijn grootste zorg is de keuze van onze voorlieden voor macht, in plaats van voor gezag."
En: "Het is schokkend dat Henk Bleker al die tijd wist dat hij staatssecretaris zou worden"

Nog niet online. Wel in de kiosk en op de iPad