De helft van de PVVers denkt woensdag op de PVV te kunnen stemmen

Onder PVV-stemmers kan woensdag enige verwarring gaan ontstaan in het stemhokje. Want slechts in Almere en Den Haag doet de PVV mee. Elders niet, en er zijn veel PVV-aanhangers die daar geen idee van hebben. Uit onderzoek van onderzoeksbureau MWM2 in opdracht van BNR Nieuwsradio blijkt dat 41 procent van de mensen die op de PVV willen stemmen niet weet dat de partij van Geert Wilders in hun gemeente niet meedoet.   Van de PVV-stemmers die wel weten dat de PVV niet meedoet, wijkt 40 procent uit naar een lokale partij. Ook de VVD (15 procent) en de SP (14 procent) zijn een vluchtheuvel voor PVV-stemmers.  

Bron(nen):   BNR      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Doh!

  ‘t Zijn nu eenmaal niet de meest snuggere types.

 2. André Somers

  En waar het wel kan, zoeken ze waarschijnlijk tevergeefs naar Wilders zelf op het stembiljet. Deels ook wel te wijten aan de media in voor deze gemeentelijke verkiezingen toch steeds weer het woord geven aan de landelijke kopstukken in interviews, debatten en praatprogramma’s.

  • Doh!

   Een heel klein beetje dan. Kom op, een stukje verantwoordelijkheid mag je toch echt wel bij de burger neerleggen. Het is nu niet bepaald hogere wiskunde wat er in de partijprogramma’s staat. Met een klik op de knop heb je binnen een uurtje achterhaald welke partijen er in je gemeente meedoen en waar ze voor staan.

   Nee, ik houd er niet van om de overheid maar weer de schuld te geven. Deze 41% geeft er blijkbaar gewoon geen reet om. Het is immers niet zo dat dit gegeven (dat de PVV slechts in twee gemeentes meedoet) niet behandeld is in de media… Integendeel. Als je dat niet weet, stem je waarschijnlijk (en tevergeefs) PVV omdat je boos bent. Niet zozeer vanwege de inhoud. Het geeft m.i. ook aan dat de basis – de harde kern – van de PVV nog steeds zeer klein is. Het zijn geen loyale stemmers. Zo makkelijk als Wilders ze nu binnenharkt in de peilingen, zo makkelijk raakt ie ze ook weer kwijt. En al helemaal als het economische tij een beetje begint te keren.

   En dat is maar goed ook, als u het mij vraagt.

   (in antwoord op André Somers)
 3. knier

  Gelukkig hoeft de PVV niet in drie talen uit te leggen dat ze bestaan,nou nog effe uitleggen dat gemeente raad iets anders is als de tweede kamer.

 4. Postbus2014

  Wat een dom volk, en dat mag nog stemmen ook.

Reacties niet toegestaan