Wilders: ‘Ik ga niets terug nemen, ik ga nergens excuses voor maken. Ik ga door tot mijn laatste snik’

"Ik heb niet gezegd dat we alle Marokkanen het land uit willen knikkeren. Ik ben voor het uitzetten van criminele Marokkanen. Die zijn crimineler dan anderen. Dat zijn feiten die ik niet kan verdoezelen. De media hebben de vergelijking gemaakt met Hitler en Goebbels. Dat hebben de media gedaan, ik niet. Ik heb de waarheid gesproken. Ik ben de politiek in gegaan om de uitwassen van de multiculturele samenleving aan de kaak te stellen. Ik ga niets terug nemen, ik ga nergens excuses voor maken. Dat zei Geert Wilders tegen de pers in een bijzondere persconferentie naar aanleiding van de commotie na zijn ophitsende optreden op de avond van de verkiezingen. Wilders was vooral boos op Ivo Opstelten, de baas van het Openbaar Ministerie, die hem al zou hebben veroordeeld, voor de rechters zover zijn. "Ik zie dat er ook mensen zijn in mijn partij die weglopen. Maar ik ga door. Ik ga geen excuses maken. Niemand zal mij klein krijgen, ook niet als we met 10 of 5 zetels eindigen. Als ik niet mag zeggen wat de problemen met Marokkanen zijn, als ik dan wordt vergeleken met Goebbels, dan houdt het op. Ik zal doorgaan voor de mensen die ik vertegenwoordig. Tot mijn laatste snik. Ik ga door, en door en door." Volgens het Opiniepeiling van Eenvandaag heeft de meerderheid van de kiezers van de PVV geen moeite met de uitspraken van Wilders.72 procent staat achter zijn woorden, de rest niet  

21 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dutchy

  Geen verantwoordelijkheid nemen, voor niks. Niet voor zijn uitspraken, niet voor zijn manier van bejegenen van mensen (ook de journalisten weer), niet de manier waarop hij zijn eigen partij’leden’ behandeld, niet voor de honderduizenden mensen die hem hun democratisch stem hebben toevertrouwd, geen verantwoordelijkheid voor de samenleving die hij in ieder geval zou moeten vertegenwoordigen en uiteindelijk zou moeten helpen in hun persoonlijke leven. Gewoon schandalige manier van handelen, het zwarte schaap van de Nederlandse politiek.

  • Dead Silence

   Niet hij alleen, de andere 149 ook, want die bakken er niets van. Politiek is de afvoerput van werkend Nederland. Dat zie je iedere dag van lokaal tot nationaal.

   (in antwoord op Dutchy)
   • Dutchy

    A. Slaat het nergens op. B. gaat het nu om de heer Wilders en dit zo stellen, is een nuancering van zijn uitspraak en dat vind ik in deze zeer ongepast.

    (in antwoord op Dead Silence)
    • njoedie

     Slaat het nergens op? Wil jij zeggen dat de politiek doet wat er wordt verteld dan? Dat het over Wilders gaat is wel zo maar nu doe jij dan wat hij doet. Van alle politieke mensen (synoniem “het volk”) kies jij hem uit om te bashen. Ze zijn allemaal slecht en jij pikt er nu 1 onderdeel uit ( synoniem marokkanen).

     De hele politiek is verrot en Wilders is gewoon een antwoord op onvrede. Die onvrede moet aangepakt worden en laat buurten terroriserende groepen allochtonen daar nou net een flinke spil in zijn.

     (in antwoord op Dutchy)
     • Dutchy

      Je kiest volksvertegenwoordigers zodat ze namens jouw het beleid kunnen voeren, je kiest ze omdat je vertrouwen hebt dat ze de goede beslissingen nemen op de uitdagingen, dat ze jouw leven een stukje beter maken. Pertinent niet dat ze moeten doen wat hun gezegd wordt, het is immers zo dat politici er zonder ruggespraak zitten.

      De heer Wilders is nergens een antwoord op, hij is wel een uitvloeisel van de onvrede, hij kanaliseert de onvrede.

      Waarom ik de heer Wilders uitpik? Omdat de heer Wilders staat voor alles waar ik niet voor sta. Ik ben liberaal en vind dat je iedereen op waarde moet schatten en iedereen een eigen verantwoordelijk heeft en daar op aangesproken moet kunnen worden. Overigens “bash”, ik niemand, ik ga alleen op de inhoud in, zeg nooit iets over mensen als persoon.

      (in antwoord op njoedie)
     • njoedie

      Ik zeg ook nergens dat de volksvertegenwoordigers moeten doen wat er gezegd wordt, ik zeg dat ze moeten doen wat ze zeggen voor de verkiezingen en altijd. En dat is er op dit moment geen een, wat weer de oorzaak is van het bestaan (en zelfs noodzaak) van de PVV.

      En denk je niet dat wilders juist die bewuste groep uitpikt omdat die staan waar wij al helemaal niet voor staan? Ik ben geen liberaal en ik vind juist vooral dat je iedereen op waarde moet schatten en iedereen een eigen verantwoordelijk heeft en daar op aangesproken moet kunnen worden.Laten we daar nou eens mee beginnen dan….

      (in antwoord op Dutchy)
     • Dutchy

      Die groep is generaliserend en dat heeft dus niks te maken met het aanspreken op ieders verantwoordelijkheid, daar gaat het juist om.

      Dat je nu de PVV in verband bent met het staan waar ze voor staan en het waarmaken van hun eigen belofte vind ik merkwaardig. (65 = 65, belangrijke belofte die op de verkiezingsdag nog was laten vallen). Overigens heb je het programma van de PVV wel eens gelezen, ik wel. Het staat vol met tegenstrijdigheden, dus hij kan niet eens uitvoeren wat hij allemaal beloofd. Daarnaast beloofd hij allerlei zaken die ontzettend veel geld kosten, wat hij er niet bij verteld. Of dat er allerlei internationale verdragen moeten worden opgezegd die ook in andere landen er voor zorgen dat er meer rekening gehouden wordt met de mensenrechten. Hij komt met allerlei rapportages die aantoonbaar niet correct zijn of in ieder geval zeer eenzijdig en een dergelijk optimistisch scenario dat niet realistisch is.

      Misschien vinden mensen het prettig om dit soort retoriek te horen, maar kan bijna niet geloven dat mensen daadwerkelijk denken dat wat de heer Wilders zegt, ook daadwerkelijk uitgevoerd kan worden.

      (in antwoord op njoedie)
     • njoedie

      Nu kom je vrij slim over maar ik heb nu 2 posts geplaatst en beide keren lees je van alles wat er niet staat. Dat is jammer.

      Die groep is idd generaliserend ja, dat klopt. Maar ze spreken wel de groep aan waar ik last van heb, als enige, en daar kan je simpelweg niet onderuit. En die groep is wel degelijk een speerpunt inmiddels voor mij en velen. Dat ligt niet aan mij of aan wilders, dat ligt 100% aan die groep.

      Daarbij zeg ik nergens dat de PVV doet wat hij zegt, die breng ik helemaal niet in verband met volbrengen van beloftes, ik zeg letterlijk “dat is er nu geen een”. Het gaat mij er echt helemaal niet om of hij doet wat hij zegt, het gaat mij er om dat hij een van degenen is die NIET bij de regerende idioten hoort en vooral ook tegen Brussel is.

      (in antwoord op Dutchy)
     • Dutchy

      Je moet nooit generaliseren, werkt alleen maar aavrechts. De rotjochies moeten worden aangepakt, niet de groep als geheel. Als je generaliseert leiden de goede onder de slechten en zullen ze door een gezamenlijke vijand samenklonteren en niet de eigen rotjochies aanspreken.
      Hoe zou uw leven verbeteren als de PVV aan de macht zou komen?

      (in antwoord op njoedie)
     • njoedie

      En het spijt me erg maar “Of dat er allerlei internationale verdragen moeten worden opgezegd die ook in andere landen er voor zorgen dat er meer rekening gehouden wordt met de mensenrechten.”

      Daar heb ik erg weinig mee of aan. ik heb hier problemen genoeg om zelf te blijven drijven. Bij mij pakken ze al mn geld af als 100% afgekeurde, maar ja, als iedereen die niet in NL woont of hoort maar zijn deel krijgt!!!!!!

      (in antwoord op Dutchy)
     • Dutchy

      Uw persoonlijke situatie ken ik niet en hoe er met de WAO wordt omgesprongen, gelukkig geen ervaring mee. De link die u hier legt is er niet. Overigens ook de internationale verdragen beschermen ook uw mensenrechten.

      (in antwoord op njoedie)
 2. kletsmajoor

  Ik vind de analyse van Joram van Klaveren in zijn afscheidsbrief de spijker op z’n kop slaan: de koers van Wilders is vruchteloos geworden. De splitsing die we nu zien in de PVV is misschien de splitsing tussen de bestuurders die iets concreets wilden bereiken en de politicus die het spel altijd scherp op (en net over) de snede wil spelen, maar zichzelf en z’n partij daarmee onmogelijk heeft gemaakt. Niemand wil nog met hem samenwerken.

  • Prikker

   Ik geloof niet dat ie überhaupt met iemand wil samenwerken, noch dat hij ooit wil regeren. Hoe zou hij dat ook kunnen doen in z’n ééntje… iemand anders duldt hij niet.

   Het blijft bij een beetje schoppen, een boel schreeuwen en heel veel verdeel en heersch-tactieken toepassen. Veel verder gaan intriganten toch nooit. Het is toch immers altijd de schuld van een ander. En als de door haat en angst verblindde meute een gemeenschappelijke vijand heeft, dan hoef je ook nooit verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gedrag.

   (in antwoord op kletsmajoor)
 3. Floris Maaskant

  Ik begrijp niet zo goed waar de ophef over gaat… Waar dacht iedereen dat Wilders en de PVV dan over gingen? Met andere woorden, what’s new? Het enige verschil is nu misschien dat sommige mensen wederom weer gaan zeggen, dat ze niet op de PVV stemmen. Maar dat levert dan weer een verrassende ‘gordijn-bonus’ op… Ik ben gek op verrassingen!

 4. Ömer Arslan

  wegsturen uit het land van criminele marrokanen? nou waar wilt hij dan criminele hollanders heen sturen? ook weg uit het land? bullshit, iedereen moet gelijk behandeld worden , beiden celstraf, simpel genoeg tog? 😀

  • Meester Proper

   Ik vind het geen slecht idee om criminelen met een dubbel paspoort te denaturaliseren en terug te sturen naar Marokko of Turkije, of waar ze ook vandaan komen. Daar heeft u ook profijt van.

   (in antwoord op Ömer Arslan)
   • Ömer Arslan

    Even voor alle duidelijkheid ze hebben een paspoort. Crimineel of niet , dat zijn maar een handje vol. Wilders probeert nu zijn uitgespuugde spuug terug te likken, Eerst zegt hij dat hij overduidelijk dat hij voor minder Marokkanen gaat zorgen en later zegt hij opeens dat hij ”Criminele Marokkanen” bedoelde. Nou ik zal je eens vragen..Waarom ”Marokkanen” en niet een ander volk? Waarom is het puur gebaseerd op ”Marokkanen” ? het is gewoon onzin en die man loopt racistische opmerkingen uit zijn mouw te schudden en denkt dat die daar gewoon lekker mee kan wegkomen. Wat hij doet is gewoon haat zaaien in het openbaar wat wettelijk strafbaar is. Maar we weten allemaal dat die man gewoon word beschermd en niet berecht zal worden wat juist slecht. Als hij berecht zou worden zou dat duidelijk aantonen dat mensen niet racistisch kunnen zijn tegenover elkaar. Als je er zo naar kijkt met racisme overtreed je ook de aller eerste wet van Nederland, dus is hij strafbaar en behoort in een cel. En omdat hij niet puur Nederlands is waar moet hij dan heen? terug naar zijn moederland neem ik aan. Maar gebeurd dat? Nee. Dus horen alle ”criminele Nederlanders” gewoon in een gevangenis.

    (in antwoord op Meester Proper)
    • Meester Proper

     Dat ben ik niet met u eens. Buitenlanders die hier misdaden plegen moeten gedenaturaliseerd worden en terug worden gestuurd naar hun eigen landen. Als ik in Turkije woon en me systematisch misdraag wordt ik ook het land uitgezet (en terecht).

     (in antwoord op Ömer Arslan)
     • Ömer Arslan

      Ieder zijn eigen mening. Ik respecteer ook uw gedachtes daarover. Ik snap wat u bedoelt ze kunnen criminele mensen het land uitzetten. Maar hij baseert het op de Marokkaanse bevolking. In zijn vraag of die minder Marokkanen wilt laat die al zien dat die het niet over ”criminele Marokkanen” heeft maar ”Marokkanen” En dat is niet het enige wat die heeft gedaan. Mijn mening is dat hij zelf teruggestuurd moet worden naar Indonesië. Want deze mannetje misdraagt zich zeker wel in het systeem.

      (in antwoord op Meester Proper)
 5. Bataaf

  Hij heeft in elk geval,geen last van slappe knieen.

 6. Wolf

  Niks mis mee met zijn uitspraken. Ik vraag me ook af waarom een Marokkaan naar Nederland wil komen. Waarschijnlijk omdat onze huidige regering ze vol cadeaus en bakken geld staat op te wachten. Voor hun zijn ze niks meer dan nieuwe zieltjes die hun stem op hun party uit moeten brengen. Wat dat betreft is onze regering net zo fout. Als gast in ons land hoor je jezelf te gedragen en aan te passen aan de regels van de gastheer. Wil je dat niet of kan je dat niet, dan is dat je goed recht. Maar kom dan niet. En wees niet verontwaardigd als je daarop gewezen wordt. Bijna alle Nederlanders willen geen islamisering van ons land. Echter is er een groot deel dat er niet voor uit durft te komen. Pas als een ander de hete kolen uit het vuur heeft gehaald, halen ze opgelucht adem en sluiten zich opgelucht aan. Ik sta achter Wilders omdat hij zegt zoals het is, en hoe het zou moeten zijn. In vele ogen ben je dan een racist. In mijn ogen ben je dan open en eerlijk naar het volk. En ja, er zijn zeker ook veel foute criminele Nederlanders. Die verdienen zeker geen mildere behandeling, misschien wel dubbel zo hard. En ik ben er zeker van dat wanneer we de geldkraan dichtdraaien naar het buitenland, en eerst in ons eigen land de zaken op orde stellen ,we de toekomst veel beter in gaan. Wilders Ga Zo Door.

Reacties niet toegestaan