Er staat een angstaanjagend groot Russisch leger klaar voor een nieuwe inval

De Russen lijfden de Krim in omdat de Russische bevolking daar dat zou willen en zou verdienen. Er zijn meer gebieden waar veel Russen wonen. De Baltische staten bijvoorbeeld, maar ook Transnistrië, een gebied waar bijna niemand van heeft gehoord, maar dat zou snel kunnen veranderen als Poetin besluit dat de Russen in Transnistrië moeten worden bevrijd van de onderdrukking door de Moldaviers. En er lijkt een dreiging. Volgens NAVO-generaal Philip Breedlove hebben de Russen een grote legermacht op de been gebracht aan de grens van de Oekraïne, nabij de grens met Moldavië. "Het Russische leger dat bij de grens van Oekraïne met Moldavië is gestationeerd, heeft een enorme omvang en is zeer goed voorbereid op actie. Ze zijn er klaar voor, mocht de beslissing in Moskou genomen worden om Transnistrië binnen te vallen'', zegt Breedlove. "Dat baart ons enorme zorgen.''De voorzitter van het parlement in Transnistrië zou dinsdag aan de Russische Doema hebben gevraagd om een wet in overweging te nemen, waardoor Transnistrië zich zou kunnen aansluiten bij Rusland. De hoofdstad van het gebied, Tiraspol, ademt de sfeer van een Sovjet-staat, inclusief beelden van alle communistische helden.
Transnistrië verklaarde zich in 1990 onafhankelijk van Moldavië, maar wordt door geen enkele lidstaat van de Verenigde Naties als een zelfstandig land erkend. Tijdens een referendum, gehouden in 2006, koos 97,1 procent van de stemgerechtigden ervoor om zich op termijn aan te sluiten bij Rusland. Dat referendum wordt door westerse landen en Moldavië echter als illegaal beschouwd.  

Bron(nen):   Daily Telegraph      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karl Ruprecht Kroenen

  Mooi.

  Goede zaak.
  Wellicht kunnen ze gewoon al die Oost Europese pauperlanden innemen, zijn we daar ook vanaf.

  • Lio

   Zit je weer uit je nek te lullen KARL. Jochie, binnenkort is jouw geliefd berglandje ook misschien aan de beurt! Ben je trouwens nog niet terug naar je bergdorpje?

   (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
   • DiscuJohn

    Ik moest er wel om lachen, naast het feit dat ik het er eigenlijk wel mee eens ben…

    (in antwoord op Lio)
    • hubert

     ik wil zeggen dt e inwoner van transnistriz-e en zelfs de moldaven niks anders willen dan de aansluiting, ik kan het weten, ben gehuwd met een moldavische uit transnistrie en werk met een twintigtal moldaven, er is gee enkle belg die nog wil werken, dat is de reden dat er hier veel mensen komen werken en belastingen betalen de onzen hier zijn teveel verwend oor te hoge stempel

     (in antwoord op DiscuJohn)
 2. Floris Maaskant

  Ik ben zeker gek, maar ik vraag me af of deze opperbeste generaal wel eens op de kaart gekeken heeft?! Hoezo, die Russische troepen zijn optimaal geplaatst voor een inname van Transnistrië?? Ze zijn geplaatst aan de oostgrens van Ukraine, wat wil zeggen dat ze minimaal 700KM Ukraine moeten doorkruisen/oversteken om in Transnistrië te komen.

  Wat is dit voor een leuter verhaal? En iedereen neemt het ongecensureerd over. WTF?!

  Ik kan me wel voorstellen dat de Russen (zuid-oost) Ukraine en Moldavië innemen, maar om het alleen over Transnistrië te hebben slaat nergens op. En mocht het alleen over Transnistrië gaan, dan zal het om luchtlanding divisies gaan en hoe je die plaatst maakt niets uit want die vlieg je in.

 3. Dokter

  Hmmm… Het zijn de Russen dus die achter het kapot maken van de Europese Unie zitten. O.a. door beïnvloeding van de publieke opinie. We worden te machtig voor hun.

 4. Edward_II

  Gaan die Amerikanen nu ook Texas en Zuid-Californie teruggeven aan Mexico?

Reacties niet toegestaan