Het Front Nationale van Marine le Pen wordt heel groot

Vandaag werd de eerste ronde van de Franse lokale verkiezingen gehouden. Het Fron Nationale van Marine le Pen deed slechts in en klein deel van de steden en dorpen mee. Maar waar de bondgenoot van Wilders mee deed behaalde de partij hoge scores. In steden als Frejus en Avignon doet het Front het uitstekend en vooral in het zuiden van Frankrijk lijkt het Frond een nieuwe doorbraak te hebben bereikt. "We zijn heel erg gegroeid," zegt Marine le Pen in een eerste reactie op de exitpolls De uitslagen laten zich moeilijk vertalen naar nationaal niveau. Maar het lijkt er op dat de kans dat het FN in mei de grootste partij van Frankrijk zal zijn bij de Europese verkiezingen tamelijk groot is

Bron(nen):   Huffington Post Frankrijk      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dokter

  Ik denk, ik geef het nog 10 jaar en dan heeft extreem rechts de macht in Europa/Nederland.

  • Dead Silence

   Het politiek correcte antwoord is: “Helaas wel.”, maar het is de beloning van totaalfaal van de socialistische poolwind die decennia lang naties kapot heeft gemaakt en de deuren voor Jan en alleman heeft opgezet. Simpelweg de derde wet van Newton. Had men toentertijd hun werk fatsoenlijk gedaan, dan was er geen voedingsbodem voor extreem gedachtengoed (behalve links idealisme).

   (in antwoord op Dokter)
 2. Raymond de greef

  Dat is te danken aan het beleid wat al decennia wordt gevoerd door links , en nu hard schreeuwen wanneer autochtone bevolking wordt genegeerd,uitgekleed,gediscrimineerd ,om zo de massa immigratie door ons strot te rammen net als de EU die we als burgers ook niet wilde.
  Ik walg van de politieke correctheid van alle mensen die dit probleem nog ontkennen,en de media is niet neutraal ,niveau van een lagere school omdat ze bang zijn een andere stelling te in te nemen na hun linkse studie.
  En dan roepen dat een partij als le pen ,of PVV haatzaaien,ik weet wel wanneer de bom klapt is het door ontkennen van de problemen dat is de schuld van ‘correct’Nederland, de gewone man die dagelijks met de problemen te maken heeft pikt het niet meer.

 3. Paul van Dam

  Wat moeten Marine Le Pen en Wilders nog toevoegen om het nog erger te maken? Terwijl de overheid bijna geheel ten dienste staat van het bedrijfsleven en verschil tussen overheid en bedrijfsleven bijna niet meer bestaat, wie en wat maakt het dan nog zo veel uit wie er gekozen wordt?

  Opmerkelijk is dat het neoliberalisme niet als zeer extreem wordt ervaren. Politieke macht is goeddeels overgeheveld naar het bedrijfsleven, inclusief de banksters, speculanten, industrie etc. Een steeds kleinere groep bepaalt en profiteert van politieke beslissingen in Europa op ondemocratische wijze. De NOS is gedegradeerd als brainwash-machine. De NOS wordt immers alleen nog geduld als ze als spreekbuis en propagandakanaal fungeert voor de gevestigde orde. PvdA , CDA en VVD gijzelen het omroepbestel al jaren door te dreigen bedreigen om door het publieke bestel een dikke streep te zetten. Zo heeft de VVD gedreigd om ook het KNMI op te heffen als ze doorgaan met wetenschappelijke bevindingen over klimaatverandering.

  Het kiezen van de juiste bank kan tegenwoordig van meer invloed zijn maatschappelijke ontwikkelingen dan stemmen op een politieke partij. Inkomenszekerheid op langere termijn wordt verder ondergraven ter wille van de korte termijn belangen van het bedrijfsleven. Het ondernemersrisico zoveel mogelijk afgewenteld op werknemers met flexcontracten. De leefomgeving en het biologische randvoorwaarden om als soort te overleven verder afgebroken. Spaargeld en pensioenen verder onder druk door lage rentestand om de Euro te redden om daarmee het neoliberalisme te kunnen blijven voeden als drijvende kracht achter de EU ten koste van alles en iedereen. De Grieken weten inmiddels wat het betekent wat meer welvaart garandeert in Europa en een regering opgedrongen krijgen als trekpop voor EU, ECB en IMF. Erger nog, de mensen in Griekenland blijven stemmen op de oude partijen die de politici hebben geleverd om Griekenland uit te leveren aan het roof kapitalisme van de EU.

  Ik heb me altijd verbaast over de ophef over Wilders. De PVV is een politiek partij die zich in niets onderscheid in standpunten in het politieke spectrum in Nederland. Het is nog gewoon de VVD maar met standpunten om ook aantrekkelijk te zijn voor niet VVD-ers. Wel is er sprake is van wederzijds belang tussen Wilders en zijn tegenstanders om stennis te maken. Wilder orkestreert heel handig dit wederzijdsbelang. Hoe smaakloos deze vertoning ook mag zijn, ik schiet vaak in de lach om Wilders terwijl ik dat niet heb bij zijn tegenstanders die in smaakloosheid Wilders verreweg overtreffen.

  De verschillen tussen de neoliberale partijen is kunstmatig. Mensen moeten kunnen kiezen dus de partijkleuren worden fel van elkaar onderscheiden. Maar toen Wilders de schuld kreeg (later bleek Buma zich had vergist) kropen de neolibs onder aanvoering van Pechtold bij elkaar om hun kunstmatige onderlinge verschillen binnen 24 uur te laten smelten tot wat het eigenlijk in essentie is, één grijze brij die D66 heet, het lente akkoord.

  Dit wellicht ook de kern van het probleem, de vergaande verhufterig van de carrièrepolitici van VVD, PvdA en CDA. Niet in mindere mate D66 maar deze heeft de verhufterig in een keurig pak gehesen om het met een glimlach als een nieuw product en merk in de markt te zetten. Dat slaat aan omdat de glimlach van de oude neoliberale partijen alleen nog maar lijken op een grimas, vreemde trekken in het gezicht van een ziek politiek systeem, de misleiding is immers te groot geweest. Dat zelfde lot wacht ook D66 voeg of laat, een partij als product zonder een moreel kompas. Maar Nederlanders zijn net Grieken en blijven steevast op de verkeerde partijen stemmen. Eén uitzending van de NOS en RTL is genoeg om 4 jaar verder te kunnen. Deze uitzendingen hebben meer de kenmerken heeft van een bewuste politieke valkuil of de uitsluiting van andere partijen aan dit kinderachtig geleide debat moet een ander nobel doel dienen.

  Maar terug naar Wilders of liever zijn tegenstanders die nog meer belang hebben bij alle gedoe. Politici hebben oorlog vaak gebruikt om de aandacht af te leiden van mistoestanden in eigen land. De “oorlog” met Wilders dient hetzelfde doel. Dit is ook het ideale klimaat waar het neoliberalisme verder kan voortwoekeren in deze partijen. Geen zelfreflectie, geen kritische ondertoon over eigen functioneren want we moeten Wilders bestrijden, het grote beest dat onze fatsoen en rechtstaat bedreigt. Maar wat moet je nu verdedigen wat de neoliberale partijen PvdA, VVD, PVV, CU, CDA, GroenLinks, D66 en SGP al lang het meest essentiële van onze beschaving hebben weggegeven?

  Maar het neoliberalisme volgt eenvoudige principes. Als het neoliberale concept niet werkt wordt gestreefd nog nog meer neoliberalisme tot het wel werkt. Het is als een ballon op blijven blazen net zo lang tot die opstijgt. Als het roof kapitalisme klapt kan de balans worden opgemaakt in de hele wereld waar het zijn tentakels heeft. Wie en wat was erger…. Wilders, Le Pen of weet ik wie. Of misschien beter de vergelijking tussen het fascisme en het neoliberalisme dat beide ondemocratisch en de laatste op grote schaal een verwoestende uitwerking heeft op de leefomstandigheden zoals we dat kennen op deze planeet.

  We leven in het tijdperk van het zesde grote uitsterven op deze planeet. Voor de eerste keer veroorzaakt door één diersoort. Misschien is dat besef te groot en kiezen we massaal voor een zo klein mogelijk probleem opdat het past in onze bekrompen visie op ons bestaan.

  Voor doemdenken en Wilders gedoe is geen plaats… verstandig stemmen, weten wat je eet, je niet schuldig maken aan verwoesting van deze planeet en haar echte hoofdbewoners, publiek gecontroleerde encryptie gaan gebruiken en minder de main stream media vertrouwen… zelf denken en doen.

  • Heldoppantoffels

   Mooie samenvatting van de huidige omstandigheden, verdrietig maar wel feitelijk.

   (in antwoord op Paul van Dam)
 4. Edward_II

  Front Nationale
  mee, maar
  meedeed
  haalde
  Front
  niveau, maar
  is.

  7 fouten
  Cijfer: 3

Reacties niet toegestaan