Berlusconi nu officieel verdachte van ‘betaalde seks met een aanzienlijk aantal meisjes’

Chaos dreigt in Italië. De openbare aanklagers in Milaan hebben de Italiaanse premier Silvio Berlusconi vandaag formeel aangeklaagd. Het Openbaar ministerie verdenkt de premier ervan betaalde seks te hebben gehad met een 'aanzienlijk' aantal jonge vrouwen onder wie de 17-jarige Marokkaanse nachtclubdanseres Karima El Maroug. Het dossier met alle bewijzen wordt vandaag naar de rechtbank gebracht.
Het is vervolgens aan de rechter om die zaak al dan niet te behandelen. Ook de advocaten van Berlusconi krijgen nog de kans om de aantijgingen te weerleggen en een zaak te voorkomen. Het kan nog wel maanden duren voordat een eventuele zaak begint. Al die tijd zal onduidelijk zijn of Italië wordt geregeerd door een misdadiger die binnenkort een paar jaar de cel in moet (en tegen wie overigens ook nog altijd zaken lopen wegens belastingontduiking en meineed).
Het Openbaar Ministerie zegt over ontzettend veel bewijsmateriaal te beschikken. Daaruit zou ook blijken dat Berlusconi later onoorbare druk uitoefende op de politie om het meisje vrij te laten toen ze was opgepakt op verdenking van diefstal.
Nog meer slecht nieuws voor de premier: de justitie van Napels luisterde een groep dure hoeren af, omdat er verdenkingen waren dat sommige dames banden hadden met valse munters. Een van de dames (Sara Tomassi-foto) bleek ook een liefje van Berlusconi en praatte honderuit over haar ervaringen in afgeluisterde telefoontjes. De onderzoekers uit Napels gaan hun bevindingen delen met de onderzoekers uit Milaan die achter Berlusconi aanzitten.  

Bron(nen):   Corriere della Sera