Is dit het privé-paleis van Poetin?

Een in Italiaanse stijl opgetrokken paleiscomplex aan de Zwarte Zee inclusief 74 hectare grond. Waarde: zo'n 700 miljoen euro. Details: de plafonds zijn met bladgoud belegd, er is een casino, zwembad, bioscoop en een heliplatform. Vermoedelijke eigenaar: premier Vladimir Poetin. De foto's en gegevens werden op de Russische klokkenluiderssite RuLeaks.net gezet.
Poetin zou in 2005, toen hij nog president was, voor de bouw van het paleis fondsen van het Kremlin hebben gebruikt. En het Russische dagblad Novaya Gazetta zegt het bewijs te hebben dat de bouw toen is goedgekeurd door het hoofd vastgoed van het Kremlin.

In december bracht zakenman en klokkenluider Sergei Kolesnikov in een open brief aan president Medvedev al naar buiten dat het paleis en de bijgebouwen van Poetin zijn, voor ‘privé-gebruik’. Hij meldde ook dat het paleis 1 miljard dollar heeft gekost en dat het resort met de opbrengsten van 'corruptie, omkoping en diefstal' is betaald. Kolesnikov vertelde de Moscow Times dat hij zelf betrokken was bij de de bouw tot 2009. Toen werd hij, zegt hij, van het project afgehaald om dat hij vragen stelde over vermeende corruptie.
De woordvoerder van de premier ontkent dat het paleis van hem is.

(Met dank aan Bob1. 74 hectare ipv 740 vierkante meter)

Bron(nen):   Novaya Gazetta  Daily Telegraph  The Moscow Times