Vriend van Bin Laden probeert in Jemen de macht te krijgen

Sheik Abdul Majid al Zindani is een vertrouweling van Bin Laden, was zijn geestelijk leidsman en een van zijn penningmeesters. En hij probeert de baas te worden in Jemen.
Want temidden van de democratiseringsgolf, als dat het is, in Noord-Afrika, zijn er toch ook extremisten die proberen van de gelegenheid gebruik te maken en volgens de Herald Tribune gaat de sjeik in Jemen een einde beleven.
"Allah Akhbar en de islamitische staat gaat komen," roepen zijn aanhangers. De sjeik was een tijdje geleden nog bondgenoot van de zittende president. Maar het lijkt nu verstandig daarvan afstand te nemen en de spreekbuis te worden van de opstand. Dat lijkt te lukken.
De president van Jemen heeft een opmerkelijke verdedigingslinie gekozen. Hij zelf is bijna net zo gehaat als Israel en de VS. Hij zegt daarom dat de onrust wordt opgestookt door de joden en de yanks. En hoopt dat dat helpt.
In Tunesië, waar islamisten al schoonmaak hielden in de hoerenbuurt, is de Ennahda partij nu weer legaal. Die partij was verboden onder Ben Ali en heeft de sharia hoog in het vaandel.

Bron(nen):   Herald Tribune