Britse elitetroepen staan paraat om naar Libië te gaan, evenals spionnen

Groot-Brittannië stuurt binnenkort spionnen en diplomaten naar Libië om de opstandelingen te helpen bij de omverwerping van Ghadaffi. MI6-agenten, ondersteund door leden van de SAS special forces, zullen volgens de Daily Mail ‘binnen enkele dagen’ aankomen in het oosten van Libië.
Ook staan er 600 soldaten van de 'Black Watch', een van de eliteonderdelen van het Britse leger, paraat om naar Libië te vliegen voor het geval de situatie er ernstiger wordt. Volgens de Daily Telegraph zullen de soldaten er niet naar toe worden gestuurd om te vechten, maar om humanitaire hulp te verlenen.

De Daily Mail weet dat Britse diplomaten en spionnen in Libië met de oppositie gaan praten, die wordt geleid door Mustafa Abdel Jalil, hoofd van de opstandige Nationale Libische Raad. De verbindingsofficieren zullen voornamelijk bestaan uit gezanten, maar ook uit enkele officieren van de inlichtingendienst MI6. Ze worden gesteund beschermd door de Special Forces die al in Libië zijn.
Volgens een bron van de Mail zijn de teams er in de eerste plaats 'om informatie te verzamelen’. 'Maar ze zullen de rebellen ook adviseren over hoe ze de machtsoverdracht moeten doen en hoe ze een democratische regering kunnen opzetten'.

Bron(nen):   Daily Mail  Daily Telegraph