Andrew, Sarah, het meisje en de pedofiel

Prins Andrew, zoon van de Engelse koningin en in dienst van de handelsbetrekkingen van Engeland, is een nare arrogante onbeschofte eikel. Dat konden de Engelse krantenlezers (hangt van de krant af) al heel lang weten. Wat insiders, schrijft de Telegraph, al heel lang wisten dat het een keer fout zou gaan met Andrew. Hij heeft foute vrienden, foute opvattingen, fout gedrag.
Het loopt nu stuk op zijn hechte vriendschap met de veroordeelde schatrijke Amerikaanse pedo Jeffrey Eppstein. Toen deze in december 2010 een groot feest gaf omdat hij uit de bak kwam, was Andrew de prominente gast van het feest, speciaal overgevlogen met zijn entourage naar New York. Dat van dat feestje foto's uitlekten was pijnlijk. Dat er ook een foto uitlekte van Andrew in een omhelzing met een 17-jarige 'masseuse', die Eppstein er van beschuldigt haar te hebben misbruikt en laten misbruiken door zijn vrienden, was nog pijnlijker. Dat nu blijkt dat ten tijde van het feestje Eppstein een aanzienlijk bedrag beschikbaar stelde om de ex van Andrew, de altijd bijna-failliete Sarah Ferguson, uit de financiële goot te redden is dodelijk.
De tripjes van de prins hebben de afgelopen jaren 5,5 miljoen euro gekost. Dat wordt mede in de hand gewerkt omdat hij logeert in hotels van 2000 dollar per nacht.
De Engelse media hebben een 'field day'. De Engelse regering een probleem. Want hoe ontsla je een prins. Misschien moet Cameron een commisisie van Drie instellen. En de memoires van Den Uyl lezen.

Bron(nen):   Sunday Telegraph  Independent on Sunday