"Premier Wilders, die ambitie heb ik zeker"

Premier worden. Hillen een Verdwaalde Geest.
Voornaamste citaten uit een NRC-interview met PVV-leider Geert Wilders
.
"Dit is een ontzettend goed begin, maar de puinhopen die links heeft achtergelaten zijn zo groot, daar heb je minstens twee kabinetsperiodes voor nodig. Misschien dat we de volgende keer kunnen regeren.”
Als Premier Wilders?
„Dat zou nog mooier zijn. Als wij als PVV de grootste worden, kan dat en zou het voor mij natuurlijk een hele eer zijn. Want die ambitie heb ik zeker.”

„Wat Hans Hillen over de PVV zei is kwalijk, zeker als een minister dat zegt die er niet zonder ons zou zitten. Hans Hillen rijdt een scheve schaats. Hij valt ook wel een beetje tegen, die man. Hij is de commentator die zichzelf als de grote strateeg ziet, maar ik zie er niet zoveel van. Verhagen nu uitroepen tot partijleider, daarmee bewijst hij het CDA én Verhagen geen dienst. Een samenwerkingspartner, de PVV, een veeg uit de pan geven, en er ondertussen een puinhoop van maken op je eigen ministerie... Hillen is een beetje een verdwaalde geest.”
Hillen zegt: Wilders heeft telkens nieuwe olie nodig om het vuurtje aan te wakkeren.
„Dat is zo’n grote onzin dat je het nauwelijks serieus kunt nemen. Hoe lang zitten we nu in de gedoogpositie? Welke nieuwe olie is op welk vuur gegooid? Hij bedoelde dat we met thema’s steeds verder gaan. Noem maar voorbeelden waarmee we dat hebben gedaan. We zitten met reden niet in het kabinet – de islam, het buitenlandse beleid. Dat is geen olie op het vuur, dat zijn afspraken.”
Een paar ministers hebt u toch behoorlijk aangepakt. Leers noemde u de zwakste minister...
„...die plaats heeft Hillen nu wel overgenomen...”

"Mijn missie is nog lang niet voltooid. Ik ben meer dan een politiek entertainer. Dus ik vrees dat jullie nog niet van me af zijn. En van de PVV al helemaal niet.”

Wilders zegt er vanuit te gaan dat hij deze kabinetsperiode nog met zijn vervolg op zijn anti-Koranfilm 'Fitna' te komen. 'Fitna' zorgde voor veel internationale commotie. Het vervolg zal er volgens Wilders “zeker komen, don’t worry.”