De president van Jemen blijft nog even mensen doodschieten

In de Jemenitische hoofdstad Sanaa zijn maandag op grote schaal tanks ingezet, in het bijzonder rond het presidentieel paleis, zo heeft een correspondent van het Franse persbureau AFP vastgesteld. De machtsontplooiing begon na de aankondiging dat een hoge legerofficier zich bij de oppositie heeft aangesloten.
Want eerder leek het maandag dat het regimepresident Ali Abdullah Saleh het heel snel ging begeven, na 32 jaar onderdrukking en uitbuiting.  De machtige brigadegeneraal Ali Mohsen Saleh verklaarde maandag op de televisie het protest tegen de president te steunen.
Kort daarna lieten nog twee generaals weten Mohsen Saleh te zullen volgen, meldde de Arabische nieuwszender Al Jazeera.
Mogelijk staat ook Eveline Herfkens (die van dat dure appartement in New York) nog achter Salkeh. Opinie-site Sargasso noteert vandaag het volgende : Jemen is met zijn vrije en eerlijke verkiezingen en economische aanpassing een voorbeeld voor de regio” oreerde Eveline Herfkens minister van Ontwikkelingssamenwerking in 1998. Herfkens die naar eigen zeggen verliefd was op Jemen zorgde ervoor dat Nederland een van de weinige landen was die haar ontwikkelingshulp continueerde na de openlijke steun van Jemen aan Saddam Hussein. De Nederlandse ambassade en het ministerie staken steevast de loftrompet over het regime en woven kritische kanttekeningen over ‘oneerlijke verkiezingen’ weg.
Fijn, he, van die zieners.

Bron(nen):   VT4