Iran werft Jihadisten om oorlog te voeren tegen Bahrein en Saoedi-Arabië

Zoals het westen de uitslag probeert te beïnvloeden in Libië, gaat Iran trachten het tij te keren in Bahrein en Saoedi-Arabië.
De Iraanse autoriteiten werven vrijwilligers, ook voor een heldendood met zelfmoordaanslagen, om te strijden aan de zijde van de opstandelingen tegen de soennieten van de koning van Bahrein en de bureb.
De site waarop dat gebeurt citeert toepasselijke Koran-teksten en toont beelden van wreedheden die zouden zijn begaan door de moslim-collega's van de Soenni-kant.
De oproep maakt duidelijk dat wie strijd tegen de invasiemacht in Bahrein ook vecht tegen Amerika en de Zionisten. Er zouden inmiddels 2000 vrijwilligers zijn die willen sterven voor het ware geloof.

In het Midden Oosten is strijd rond het leiderschap. Nu Egypte, Tunesië, Saoedi-Arabie, Libië en Bahrein zijn uitgevallen als machtsfactoren lijkt het te gaan tussen Irak en Iran, waarbij Irak de teugels binnen de Arabische Liga inmiddels redelijk strak in handen heeft en in die hoedanigheid zaterdag ook namens de Arabische landen deelnaam aan de top in Parijs, die besliste over het lot van Ghaddafi.

Bron(nen):   Al Arabiya