Als je haar maar goed zit

De Libische leider ziet er niet meer uit. Zijn gezicht is opgeblazen en gekreukeld. Hij heeft het ook zwaar te verduren. Zijn compound en militair apparaat zijn onder vuur genomen, de rebellen hebben zich weer herpakt, en zijn "voluptueuze blonde" Oekraïense verpleegster is vertrokken.
Maar toen de kolonel (68) nog het leven leidde van een ongestoorde dictator, liet hij in 1995 in zijn bunker in Tripoli 's nachts een Braziliaanse plastische chirurg langs komen. Dokter Liacyr Ribeiro moest iets doen aan zijn veroudering.
"Hij vertelde me dat hij 25 jaar aan de macht was, en dat hij niet wilde dat de jongeren hem als een oude vent zagen", zei Ribeiro tegen persbureau AP. De dokter beval een facelift aan, maar dat weigerde hij. Te opzichtig.
In plaats daarvan verwijderde de arts vet uit Ghadaffi's buik en injecteerde dat in zijn rimpelige gezicht. Ook kreeg hij een haartransplantatie. Ghadaffi onderging de vier uur durende transplantatie in een van de twee operatiekamers van zijn bunker. Onder plaatselijke verdoving, want "hij wilde alert blijven". Maar na twee uur kreeg de Grote Leider honger. "Er werden hamburgers binnengebracht", vertelt de chirurg. "De operatie werd onderbroken om met z'n allen de hamburgers te eten."
Ghadaffi betaalde met een envelop "vol met Amerikaanse dollars en Zwitserse francs".

Bron(nen):   The Washington Post