‘Rutte doelwit aanslag of ontvoering’

Demissionair premier Mark Rutte heeft zware beveiliging na signalen dat hij mogelijk doelwit is van een aanslag of ontvoering. Dat schrijft De Telegraaf

De minister-president wordt extra beveiligd door speciaal getrainde politiemensen van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging. De dreiging komt uit de hoek van de georganiseerde misdaad.

Volgens een ingewijde zijn zogenoemde ’spotters’ in de omgeving van de VVD-leider gesignaleerd. Het zou daarbij gaan om verdachte personen die zijn gelieerd aan de Mocro-maffia.

Een woordvoerder van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie, formeel verantwoordelijk voor het onderzoek naar de dreiging in de richting van de minister-president, onthoudt zich van commentaar.

Bekend is dat een doelwit van een aanslag uit deze criminele hoek eerst door ’spotters’ wordt geobserveerd, voordat zogenoemde ’hitters’ (onderwereldjargon voor huurmoordenaars) toeslaan. Dat gebeurde onder andere bij de moordaanslagen op advocaat Derk Wiersum en misdaadverslaggever Peter R. de Vries, schrijft de krant.

Bron(nen):   Telegraaf