5 rare verhalen over Amerikaanse moslims

In de VS begint de hysterie over de islam Nederlandse trekjes te vertonen. De Washington Post plaats dus maar eens een analyse met wat feiten. Nutteloos uiteraard, want tegen het blinde geloof dat Mohammed ons, 1300 jaar na zijn dood, in het verderf zal storten is geen feit opgewassen.
1. Amerikaanse moslims zijn vreemden.
De Islam was al in de VS voor de VS er was. Niet omdat moslims af kwamen op de vleespotten van de VS, of om de sharia te brengen, maar omdat christelijke slavenhandelaren hen naar Amerika brachten. Historici schatten dat 30 procent van de aangevoerde slaven moslim waren.
2. De Amerikaanse moslims vormen een hechte, eensgezinde beweging.
Er is ter wereld amper meer verschil tussen moslims dan in de VS. 63 procent zegt te stemmen op de democraten, de rest dus niet. 88 procent van de Amerikaanse moslims is niet van Arabische komaf: een kwart is zwart.
3. De Amerikaanse moslims onderdrukken vrouwen.
Volgens een Gallup onderzoek in 2009 is het gemiddelde opleidingsniveau van de Amerikaanse moslimvrouw hoger dan dat van de gemiddelde Amerikaan. Hun deelname aan de arbeidsmarkt is hoog.
4. De Amerikaanse moslimwereld brengt terroristen voort
Het overgrote deel van moslimgeweld in de VS wordt gepleegd door buitenlanders, die daarvoor naar de VS komen. En de meeste tips over mogelijke complotten komen van moslims.
5. Amerikaanse moslims willen de sharia invoeren
Net als in de rest van de wereld vindt het overgrote deel van de moslims dat ze moeten leven naar de wetten van het land waar ze (meestal al sinds generaties) wonen.

Bron(nen):   Washington Post