Camiel was vooral Minister van Feest

Camiel Eurlings heeft meer dan een miljoen uitgegeven aan feestelijke openingen van wegen. Marcia Nieuwenhuis van De Pers gebruikte de Wet Openbaarheid van Bestuur om er achter te komen wat al die ronkende openingen van Camiel hebben gekost.
Veel. Heel veel.
Het prijzigste partijtje van de toenmalige minister van Verkeer was de opening van de Randweg A2 bij Eindhoven op 1 juni 2010. Met ruim 40.000 euro voor catering en 27.500 euro voor amusement bedroegen de kosten voor dit feest 131.474 euro. 
Graafmachines ‘dansten’ op dat feest de Boléro van de Franse componist Ravel. De rekening voor alleen de graafmachinedans: 11.900 euro.
De opening van de A4 bij het Brabantse dorpje Halsteren, naast Bergen op Zoom, op 1 december 2007 kostte ruim 115.000 euro. Daar werden onder begeleiding van verschillende muziekgroepen onder meer een hardloopwedstrijd, basketbalclinics en straatspellen georganiseerd en ging bijna 55.000 euro zitten in de huur van de locatie.
De openstelling van de A37 tussen het Drentse plaatsje Hoogeveen en de Duitse grens, nog geen twee maanden later, had een kostenplaatje van ruim 104.000 euro.
In totaal kostten de openingsfeesten onder het bewind van CDA-bewindsman Camiel Eurlings – die sinds 1 april werkzaam is als directeur vrachtdivisie bij KLM – ruim 1,2 miljoen euro.

Lees verder in De Pers

Bron(nen):   De Pers