De eerste oren zijn in Egypte namens Allah afgesneden

De echte hardliners in Egypte vind je niet bij de Broederschap, maar juist bij hun tegenstanders de Salafisten. Mubarak tolereerde hen tot op zekere hoogte, om tegenwicht te bieden aan de Broederschap, die hij veel meer vreeasde, omdat zij veel beter georganiseerd zijn en uit zijn op de macht. De Salafisten zijn, zo lijkt het, slechts uit op Allahs goedkeuring. Maar nu ze de vrije hand hebben wordt duidelijk wat zij daaronder verstaan. En dat is, in laatste instantie, toch de algehele invoering van Allahs wetten, de Sharia. En omdat dat nog even niet op nationale schaal gaat gebeuren, voeren de Salafisten hem zelf al een beetje in om af te rekenen met storend goddeloos gedrag. Er zijn al berichten van en huis dat werd platgebrand omdat daarin een goddeloze vrouw woonde, die dingen deed doe Allah niet graag ziet, en een man die niet wilde luisteren is nu zijn beide oren kwijt.
In Fayoum braken gevechten uit toen de Salafisten een drankwinkel sloten. Een dode, acht gewonden, drankwinkel dicht.In Qalyoub werd een heiligdom vernield dat n de ogen van de Salfisten niet echt heilig is.
De heersende gematigde stroming van de Islam ziet het met enige onrust aan. "Egypte is een gelovig land, maar niet op die manier." En vooralsnog zijn het inderdaad incidenten.

Bron(nen):   Al Arabiya