‘Britse parlementariërs dronken bij officieel bezoek aan Gibraltar’

Drie leden van het Britse parlement zouden dronken zijn geworden op een vlucht van het Verenigd Koninkrijk naar Gibraltar voor een bezoek aan de Britse strijdkrachten daar. Dat schrijft de BBC.

Minister van Defensie, Ben Wallace, zegt dat SNP-leden Drew Hendry en David Linden en Charlotte Nichols van Labour het 'respect voor het parlement hebben ondermijnd' en het gastland 'in een moeilijke positie' hebben gebracht. Volgens SNP (Scottish National Party) betreft het echter een 'lastercampagne van de Tory's.'

De drie genoemde parlementariërs maakten deel uit van een delegatie van vijftien mensen die een bezoek brachten aan het Britse leger op Gibraltar. Het was onderdeel van een programma dat politici meer inzicht moest geven in het militaire leven.

Een getuige vertelde aan de BBC dat de drie parlementsleden al voor vertrek aan het drinken waren in de lounge van de luchthaven. Tijdens de vlucht dronken ze stevig door. Bij de landing waren ze dronken, meent de getuige. Hendry en Linden zouden zelfs boos geworden zijn toen hen om hun coronadocumenten werd gevraagd. Nichols zou teruggekeerd zijn naar het VK vanwege 'mentale gezondheidsproblemen'.

Bron(nen):   BBC