IMF-baas en Franse presidentskandidaat alweer beschuldigd in seksschandaal

Zijn struikelblok lijkt te worden dat hij een serveerster dwong hem oraal te bevredigen. Mogelijk einde van een briljante carriere.
Dominique Strauss-Kahn, de hoogste man van het IMF,  zou de nieuwe Franse president worden. Maar sinds gisterenmiddag zit hij in een precint van de New Yorkse politie in Harlem op beschuldiging van criminal sex act, attempted rape and unlawful imprisonment. Strauss-Kahn was zaterdag op weg naar Europa om deel te nemen aan een crisisberaad over de euro. Vandaag had hij een afspraak met Angela Merkel. Maar verder dan de startbaan van Kennedy Airport kwam hij niet, want toen werd hij door de FBI uit het vliegtuig gehaald. Beschuldigd door het kamermeisje van het hotel waar hij net vandaan kwam van poging tot aanranding. Toen een kamermeisje binnenkwam liep hij naakt de badkamer uit en overviel haar. Hij zou het kamermeisje (32)in het Sofitel (ni een suite van $3000 per nacht) hebben vastgehouden in zijn kamer, haar hebben gedwongen tot orale seks en pas na een tijdje vrijgelaten. Hij zou overhaast zijn gevlucht met achterlating van zijn persoonlijke spullen. Zelfs zijn gsm lag nog in het hotel. Hij heeft een arragement met Air France dat hij zonder ticket welkom is in de eerste klas op elke vlucht.
En nu zit hij in verzekerde bewaring.
Het is vooralsnog niet bewezen dat DSK, zoals hij in Frankrijk liefkozend wordt genoemd, iets heeft misdaan. De vorige keer dat hij werd beschuldigd van onbehoorlijk seksueel gedrag, in 2008, werd hij na een onderzoek van blaam gezuiverd. Hij had toen een seksuele affaire met een ondergeschikte. Het IMF en zijn vrouw vergaven hem.
De socialist DSK zou, als hij zou meedoen, gekozen worden tot de volgende president van Frankrijk.
Als hij zou meedoen. Want zeker is dat niet. Sarkozy was toch al vast begonnen hem verdacht te maken. De laatste dagen was er een affaire in de rechtse Franse media over de vraag of een socialist in een dure racewagen mag rijden. Zo publiceerde het weekblad France Soir foto's van DSK die in Parijs instapt in de Porsche van een vriend. Ook wordt beweerd dat Strauss-Kahn in de VS huisklant is bij een luxekleermaker, waar ook Obama zich laat kleden.
Dominique Strauss-Kahn is deze week een rechtszaak gestart tegen de betrokken media. Hij wil de aantijgingen weerleggen.
Maar misschien is alle modder niet meer nodig. Overigens hoeft de beschuldiging van seksueel wangedrag in Frankrijk geen electoraal nadeel te zijn. François Mitterand is nog altijd de meest bewonderde voormalig president.  

 

Bron(nen):   Wall Street Journal  Le Figaro