Sander Schimmelpenninck: Baudet gaat het om het geld

Voor Thierry Baudet is Forum een broodwinning, schrijft Sander Schimmelpenninck in zijn Volkskrant-column. "Baudet heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij de politiek in ging omdat hij in geldnood zat. Als complotondernemer gaan de zaken goed."

Hij maakte via Forum een bestseller van een boekje van hemzelf en streek daarvoor 87 mille op, naast de ton die hij verdient als Kamerlid. En last van controle van partijgenoten heeft hij niet, na alle zuiveringen. "Zo kan Baudet zijn vriendin gerust een factuurtje van 19.000 euro laten sturen voor ‘fotografie’; geen partijgenoot die er wat van zal zeggen."

"De steeds extremere uitingen van FvD’ers zijn goed voor de aandacht en polarisatie, en dus voor de business. Hoe woester de burger, hoe makkelijker hij te upsellen is. Daarnaast is extremisme een effectief middel om ‘fatsoenlijk-rechtse’ heren met financiële kennis buiten de partij te houden.

De zolderkamerleden van Forum zullen weinig van hun oorlogsretoriek menen, als gepamperde millennials willen zij vooral aardse zaken als huizen en auto’s."


Bron(nen):   Volkskrant