Hans van Baalen heeft geheim geld dat hij geheim wil houden

EU-lijsttrekker Hans van Baalen van de VVD heeft een stichting waarmee hij geld ophaalt bij rijke mensen. Maar zijn kiezers mogen niet van hem weten wie die donateurs zijn. Hij houdt jaarverslagen van de stichting waarmee hij donaties incasseerde, geheim. Van Baalen zegt duidelijk te willen zijn over de stichting die 5 jaar heeft bestaan, maar hij en het bestuur houden de boeken vooralsnog gesloten. Dat meldt het AD. Wel heeft Van Baalen laten weten geld te hebben geïncasseerd van onder anderen zakenvrouw Nina Brink (ex-World Online). Een woordvoerder van de VVD laat weten dat het partijbestuur de boekhouding van de stichting nooit heeft ingezien. 'Dat hoefde destijds nog niet.'

28 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vestzak

  Nina Brink. Daar wil je als politicus toch niet mee geassocieerd worden, lijkt me. Het is allemaal nog niet zo erg als in de VS, maar persoonlijk houd ik totaal niet van dit soort donaties. Mij bekruipt het gevoel dat de politiek te koop is. Het AD meldt verder dat het vrij uitzonderlijk is voor een individueel politicus om dit soort stichtingen te hebben. Gelukkig maar. Neemt niet weg dat er hier in de Tweede Kamer ook eentje zit die koffers met contant geld uit de VS schijnt te krijgen.

 2. knier

  Van Baalen heeft wel meer boeken die hij liever gesloten houdt;Glimmerveen en Nicaragua bijvoorbeeld.

  • Vestzak

   Zat ie niet ook bij de studentenweerbaarheid? Rare club is dat toch. Ken er een paar die erbij zaten. Vreemde snuiters. Zeer vreemd.

   Nu ja, Kroes was (is?) dikke vrinden met Paarlberg. Ze hebben er wel een
   handje van blijkbaar, daar bij de VVD. Blijkbaar hoeft het je carrière
   verder niet te schaden.

   (in antwoord op knier)
 3. Apekool

  Ik hoorde op de radio dat het volgens hemzelf om 18.000 euro gaat, dat heeft ‘ie toch helemaal niet nodig? Hij declareert al ruim het dubbele aan kantoorartikelen!

  Past wel goed bij een enge ophitser.

 4. marianne martens

  Zo’n item is eigenlijk schieten voor open doel. Hans van Baalen wordt niet weggestuurd, niet berispt door zijn bolle” Partij. De Heer van Baalen is het voorbeeld van de rotte geur van de geperverteerde Politiek. Er wordt niets aardigs en moois geslist uit zijn cherubijnen mondje alleen belangenverstrengeling, een vooruitgeschoven
  pion van iets of eigenlijk van niets.

 5. Kees Cornelder

  Da’s toch die mollige kerel die graag in nazi-mantelpakjes rondloopt? Girly, girly girly toch. Maar nu opnieuw weer al is het nou toch even anders: de centjes!

 6. Meester Proper

  De Heer van Baalen maakte al geen beste beurt toen hij op het Onafhankelijkheidsplein in Kiev de meute stond op te hitsen, nu blijkt de Billie Turf van Brussel ook nog eens geheime geldschieters te hebben.

  • Vestzak

   Ehm, ik weet niet hoor. Misschien is het gewoon een journalist die zijn of haar werk probeert te doen.

   Niet alles is propaganda. Er is geen groot complot gaande…

   (in antwoord op Meester Proper)
   • Meester Proper

    Je bent wel heel erg naïef als je denkt dat het AD deze roddels over Van Baalen geheel toevallig vlak voor de Europese verkiezingen naar buiten brengt, Vestzak. Alle grote Nederlandse dagbladen zijn op één of andere manier verbonden met bepaalde financiële of politieke belangen. Herinner je je de martelhoax van de Volkskrant nog?

    (in antwoord op Vestzak)
 7. Paulraw

  Hans van Baalen ,het frontbaasje van het grote geld ,die het Westen doet oprukken naar de Russische grens tezamen met zijn voormalige studentenweerbaarheid-geestesgenoten van de neonaziclub Svoboda

  http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2533618/1998/04/03/Van-Baalen-snapt-er-helemaal-niks-van.dhtml

 8. malky

  Het lijkt erop dat meneer zich heeft laten omkopen door een lobby, uiteraard conform de inmiddels in heel Europa gestandaardiseerde procedure.

 9. Paulraw

  De man verdedigt duidelijk de belangen van de kleine man..
  ´Van Baalen gaf eerder al toe giften van ex-World Online-topvrouw Brink,
  multimiljonair Rob Thielen, honorair consul van Israël John Manheim en
  zakenman Antonie Dake te hebben gekregen. Het zou gaan om 18.000 euro,
  maar of dat alle donaties zijn en wat er precies met het geld is
  gebeurd, is onmogelijk te controleren.´

  http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/26789_van_baalen_wil_niks_zeggen_over_donaties_van_rijke_vrienden/

 10. Paulraw

  Herzlich willkommen an der Ostfront

  http://www.geenstijl.nl/archives/images/hansiehansiehansietetereh.gif

  En dan gek vinden dat Putin wat tegengas geeft.

  • Vestzak

   Want Verhofstadt is de nieuwe Hitler?

   (in antwoord op Paulraw)
   • Paulraw

    Nee, helemaal niet.
    Bedoel het een beetje vanuit Russisch perspectief,dat opdringen langs de grens .Of de reactie van de Russen terecht is of niet ,dat maakt niet uit .Men had van tevoren kunnen weten dat men met deze volksmennerij op een reactie kon rekenen.
    Dat van Baalen dan wat ultrarechtse sympathieën had in het verleden helpt dan natuurlijk niet echt.

    (in antwoord op Vestzak)
    • Vestzak

     Kom…

     “Één Volk. Één Unie. Één Verhofstadt”…
     “Ostfront”…

     (in antwoord op Paulraw)
     • Paulraw

      Ik praat Putin niet goed.
      Maar zowat het hele Russische volk staat achter hem ( zelfs oppositiefiguren nu zag ik onlangs)
      De man bespeelt slim nationalistische tendensen die blijkbaar breed leven.Brallende van Baalen levert argument op presenteerblaadje,´de oostopschuiving van het westen wordt voortgezet´ ,want zo zien ze het daar .

      (in antwoord op Vestzak)
     • Vestzak

      “Zowat het hele Russische volk staat achter hem.”
      Russische peilingen zijn nog onbetrouwbaarder dan hier en het Russische volk is voor een bizar groot deel onderontwikkeld, oliedom en niet (goed) geïnformeerd.

      Of dronken.

      En zijn de peilingen al niet te vertrouwen, de media zijn nog veel erger. Want alles is daar nog sterker door de staat gereguleerd dan men hier over de NOS nog wel eens wil beweren. Het internet zit in de zak van Putin. Het Russische Facebook wordt sinds enige tijd beheerd door intimimi uit de Siloviki: http://www.eenvandaag.nl/binnenland/trending-vandaag/50931/poetin_neemt_russisch_facebook_over.Kritische rockbandjes worden verbannen en opgesloten, buitenlandse diplomaten in elkaar geslagen en zo nu en dan krijgt een kritische journalist een korrel polonium of ‘verdwijnt’ van de aardbodem.

      Verder zijn er onlangs in Moskou demonstraties geweest tegen Putin.
      http://www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2014/3/Russen-demonstreren-in-Moskou-handen-af-van-Oekraine-1482589W/
      Een voor Russische begrippen bijzonder groot protest.

      Maar ik ga hier verder niet beweren dat ik achter de actie van Van Baalen e.a. in de Oekraïne sta. Integendeel. Potsierlijk en ongelooflijk dom. Dat ben ik verder wel met u eens.

      Maar om dan meteen Putin te ontzien van alle kritiek. U staat niet achter hem, zegt u. Ik kan enkel hopen dat u dat meent, want de man is geen haar beter. Integendeel. Maar een hoop Nederlander zouden hem graag als grote leider zien. Sterke man met – u zegt het zelf al – extreem nationalistische gevoelens. Ik hoef u niet te vertellen in welke hoek u de aanhangers kunt vinden.

      Natuurlijk ziet Putin de opschuiving van het Westen als bedreiging. Maar veel post-Sovjetstaten hebben uit zichzelf besloten om richting het Westen op te schuiven. Dat vergeet Putin nog wel eens. En u geeft hier Van Baalen, Verhofstadt (en de EU waarschijnlijk) wel erg gemakkelijk de schuld van alles. Putin is al vanaf het begin (zijn eerste aantreden) bezig met het herstel van de oude tijd (Euraziatische Unie). Sterker nog, daar was ie al mee bezig toen ie nog bij de KGB zat. Zo’n brallende van Baalen heeft daar weinig invloed op gehad. U geeft de man te veel eer wat dat betreft.

      En wat Putin op de Krim heeft gedaan, is verder natuurlijk ook uiterst bedenkelijk, zacht gezegd.

      Als je het Putinisme doortrekt in absurdum, kunnen we wel bezig blijven. Straks moet ik nog Spaans gaan leren.
      http://www.economist.com/news/international/21601862-why-should-russian-presidents-innovative-attitude-towards-borders-be-restricted?fsrc=scn/tw/te/dc/worldaccordingtoPutin

      (in antwoord op Paulraw)
     • Paulraw

      Vestzak,hier een leuke Weltspiegel ,even klikken op bovenste plaatje voor uitzending.
      Putingebral voor en Putingebral na, met dank aan weinig terughoudend EU/Navo gebral.
      http://www.daserste.de/information/politik-weltgeschehen/weltspiegel/sendung/br/russland-nationalrausch-100.html

      (in antwoord op Vestzak)
     • Vestzak

      Zal het later bekijken. Gebral heb je overal. ‘t Komt van beide kanten.

      (in antwoord op Paulraw)
     • Paulraw

      ´Haha. Ik bedenk me ineens wel. Wat zullen die Oekraïners wel niet gedacht hebben. Met zo’n schreeuwende Van Baalen? God oh god.´

      Met zulke vrinden is Svoboda erg blij.
      Uit een reactie van elders:
      Ik wil er nog maar eens wijzen op de oude affaire die Van Baalen nooit echt van zich af heeft kunnen schudden. Een jaar of vijftien terug werd dook er een brief van Van Baalen op waarin hij liet weten de
      fascistenleider Glimmerveen een geweldig toffe peer te vinden, en zijn ideeën over het op transport zetten van uitheemse elementen te omarmen.
      Van Baalen beweerde dat het een vervalsing betrof. Hans van B. en de VVDwensten geen aangifte te doen. Er werd een commissie ingesteld die het
      mistige verleden van Hans van B. moest onderzoeken. In de conclusie van het rapport van de Commissie van Drie stond: “De drie leden van de Raad van state – Polak, Kosto en Vis – geven in hun eindrapport toe, dat ze voor een dilemma zijn blijven staan. Zij konden niet keihard aantonen dat Van Baalen die brief niet heeft geschreven, zoals hij steeds heeft volgehouden”. De VVD schakelde vliegensvlug een omstreden grafologe in
      die met de prettige conclusie kwam; “Het valt ten zeerste te betwijfelenof de betwiste brief geproduceerd is door J. C. van Baalen”. De VVD
      kraaide victorie. “Zie je nou wel dat onze Hans onschuldig is”. Het Gerechtelijk Laboratorium liet geen spaan heel van verslag en de conclusie van de ingehuurde grafologe. Zij konden de echtheid van de
      brief niet hard maken, maar neigden toch sterk naar de conclusie dat de brief authentiek was. Verder zijn er ook getuigenissen van oud-studentenbij zijn studentenvereniging ‘Studentenweerbaarheid Pro Patria’ dat hijmet regelmaat staande op de bar het fascistische strijdlied ‘Horst Wessel Lied’ zong.

      http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/05/de_old_boys_rond_hans_van_baalen.html#comments

      En dan te bedenken dat meneer steun krijgt van de joodse lobby..

      http://www.geenstijl.nl/archives/images/vanbaalen.html

      (in antwoord op Vestzak)
     • Vestzak

      Ik wil trouwens verder niet ontkennen dat de Russen gek op Putin zijn, hoor. Die houden wel van ultranationalistische rouwdouwers.

      http://www.pewglobal.org/2014/05/08/despite-concerns-about-governance-ukrainians-want-to-remain-one-country/

      Maar het is niet het hele Russische volk. En al helemaal niet als het op landjepik aankomt (61% vindt dat ok).

      (in antwoord op Paulraw)
 11. PietKonings

  Foute man.

 12. Meester Proper

  Hoeveel stemmen zou de PVV winnen van de VVD door deze smeercampagne van het AD?

 13. Dead Silence

  Dankzij mensen als Van Baalen en zijn capabele collega’s in het Belgische Braunau am Inn ga ik niet meer stemmen. Het zijn lage levensvormen aldaar.

Reacties niet toegestaan