Obama doet Europa in de "The Beast"

Tijdens hun zesdaagse reis door Europa die vandaag begint, zullen president Obama en zijn vrouw Michelle worden vergezeld door een omvangrijk gevolg.
Behalve 200 veiligheidsagenten bestaat de entourage uit Witte Huis-medewerkers, een medisch team van zes artsen en een aantal chef-koks.
De president laat zich volgens de Daily Mail vervoeren in de 'The Beast', de enorme bomproof Cadillac met een acht centimeter dikke bepantsering op zijn deuren.
De limousine zal worden begeleid door een colonne van ten minste twintig voertuigen plus een tiental agenten op motoren.
Sinds Osama bin Laden is gedood, is de veiligheid rond de Amerikaanse president drastisch opgevoerd. Zo moest Buckingham Palace de suite waar de Obama's de nacht doorbrengen van kogelvrije ramen voorzien.

Obama bezoekt vier landen. Vandaag begint hij in Ierland met een bezoek aan Moneygall, de geboorteplaats van zijn betbetovergrootvader Falmouth Kearney.
Dinsdag en woensdag eet hij met de koningin Elizabeth in Londen en spreekt hij er het parlement toe, om de banden tussen de Britten en de Amerikanen te onderstrepen.
Donderdag en vrijdag is Obama bij het G8-beraad in het Franse Deauville, met onder anderen de Russische president Medvedev en de Franse president Sarkozy. Onderwerpen van gesprek: Noord-Afrika en wie de nieuwe directeur voor het IMF moet worden. Vrijdagavond en zaterdag is Obama in Polen, om een aantal Oost-Europese leiders te spreken.

Bron(nen):   Daily Mail