Weer een: Franse minister zou vrouwen hebben aangerand na een voetmassage

Georges Tron, minister van ambtenarenzaken in het kabinet van Sarkozy, wordt beschuldigd minstens twee vrouwen tegen hun zin seksueel te hebben belaagd. De feiten zijn van een tijd geleden, maar de dames hebben moed gevat uit de gang van zaken rond Strauss-Kahn en hopen nu serieus te worden genomen.
De minister zelf denkt dat zijn beschuldigsters een slaatje willen slaan uit het klimaat dat nu (heel eventjes) heerst in Frankrijk, namelijk dat een beetje onder ogen wordt gezien dat er mannen zijn, hoge mannen zelfs, en zelfs in Frankrijk, die niet deugen.
Volgens  Le Parisien zijn de aanklaagsters twee voormalige gemeenteambtenaren van Draveil, een gemeente in de zuidelijke rand rond Parijs, waar Tron burgemeester is. "Ik ben niet naïef, men probeert hier een affaire na te bootsen die zich aan de andere kant van de Atlantische Oceaan afspeelt", reageerde Tron dinsdagavond.

Volgens Le Parisien vonden de feiten plaats toen de twee vrouwen in dienst waren bij de burgemeester van Draveil. Tron zou tijdens een 'voetmassage' te ver zijn gegaan. Hij bood de dames voetmassages aan en dan bleek gaandeweg dat een groot deel van de dames bestond uit voet.
Tron ontkent niet dat hij zijn personeel masseert, wel dat hij te ver en te hoog is gegaan.

Bron(nen):