Sarkozy wist alles van DSK’s privéleven

President Nicolas Sarkozy wist alles van het privéleven van Dominique Strauss-Kahn, daar zorgden zijn diensten voor. En zijn vertrouwelingen waren niet vies om daarover te lekken naar de pers.
Le Monde onthulde gisteren dat Sarkozy’s vertrouwelingen eerder dit jaar lieten uitlekken dat er een bezwarend politiedocument uit 2007 bestond over DSK. In het document dat kort voor de vorige presidentsverkiezingen is opgesteld, stond dat DSK gesignaleerd was in een Parijse parenclub voor VIP’s.Volgens Le Monde zou Sarkozy het rapport kennen, maar besloot er niets mee te doen omdat Strauss-Kahn het in 2006 in de strijd om het kandidaat-presidentschap binnen de PS aflegde tegen Ségolène Royal. Hij was dus geen bedreiging meer voor Sarkozy.

Maar dat veranderde in de afgelopen maanden. De peilingen lieten zien dat Sarkozy bij de presidentsverkiezingen van 2012 geen kans zou maken tegen DSK. 'En naarmate de kansen van DSK stegen, lieten vertrouwenspersonen rond Sarkozy zich ontvallen dat ze de IMF-baas “in de tang hadden”, en dat ze ermee dreigden om de escapades te onthullen', schrijft de krant. Daar maakte het lekken van het nieuws over het bestaan van het politiedocument uit 2007 deel van uit
.

Bron(nen):   Le Monde