"Europa interesseert me helemaal niks"

Politiek
zondag, 18 mei 2014 om 6:27
welingelichtekringen header 1
„Ik weet echt niks over de Europese verkiezingen. Ken alleen Neelie Kroes. Ik schaam me diep, maar eigenlijk interesseert het me ook geen bal.” De Telegraaf hield een enquête over Europa en die enquête bevestigt dat we heel weinig weten en heel veel vinden.
„Ik ben tegen de geldverslindende EU en ik hoop dat we er uitstappen. Het zijn zakkenvullers die met alle winden meedraaien. We moeten baas in eigen land blijven. Europa is een utopie en zal nooit een eenheid worden. We betalen steeds meer aan de Europese Unie en worden zelf steeds armer.”
Heel wat Europese lijsttrekkers gaan volstrekt anoniem door het leven. Slechts een kleine 12% kent de jonge en ambitieuze Esther de Lange die de kar trekt voor het CDA. Ze zit al zeven jaar in Brussel en Straatsburg en belooft een stoute en scherpe campagne, maar dat is de kiezer kennelijk volledig ontgaan. Wat dat betreft doet Paul Tang van de PvdA het beter. 28% herkent dit voormalige Tweede Kamerlid.
Er is maar één vraag die de 500 respondenten wel weten. Dat is de vraag wie volgens u het minst voor Europa is. Dat is de PVV en dat weet 87%.