De nieuwe werkgever van Jack de Vries heeft opmerkelijke klanten

Jack de Vries, voormalig staatssecretaris van Defensie (CDA), heeft een nieuwe baan. Hij wordt directielid van het communicatieadviesbureau Hill & Knowlton Nederland. Behalve managementverantwoordelijkheid krijgt De Vries de leiding over de public affairs praktijk van H&K, meldt Adformatie.
Het Amerikaanse communicatiebureau had en heeft volgens Wikipedia een aantal opmerkelijke klanten zoals de Scientology Church, Burgers voor een vrij Koeweit, de Indonesische regering, Nord Stream, de tabaksindustrie en de Amerikaanse supermarktketen Wal Mart.
In 1990 leidde H&K volgens het Amerikaanse Center for Media and Democracy de "grootste buitenlandse gefinancierde campagne ooit gericht op het manipuleren van de Amerikaanse publieke opinie. H&K verdiende toen 10,8 miljoen dollar aan 'Burgers voor een vrij Koeweit', een schijnburgerinitiatief dat vrijwel volledige werd betaald door de regering van Koeweit.

Het bedrijf is ook vaak bekritiseerd vanwege haar werk voor regeringen die het niet zo nauw nemen met de mensenrechten. H&K werd door Indonesië, Turkije en de Malediven ingehuurd om hun imago op te poetsen.
H&K vertegenwoordigde de Bank of Credit and Commerce International (BCCI) nadat deze werd aangeklaagd wegens het witwassen van drugsgelden.
Het bedrijf heeft ook aangedrongen op de opname van Rusland in de EU als gevolg van hun betrokkenheid bij het pijpleidingproject van Nord Stream. H&K vloog leden van het Europees Parlement met een privé-jet naar Siberië in opdracht van de Russische oliegigant Rosneft.