Jean-Marie Le Pen hoopt dat het ebola-virus Afrikanen uitroeit

Jean-Marie Le Pen, Europarlementslid voor het Front Nationale, hoopt dat het ebola-virus Europa te hulp schiet bij het terugdringen van het gevaar van de instroom van een tsunami aan Afrikanen. Volgens hem dreigt die invasie en is Europa dankzij de EU een willoos slachtoffer, gedoemd om ten onder te gaan. Maar misschien stopt een vreselijke ziekte de bevolkingstoename in Afrika, opperde hij volgens Le monde in een discussie in het Palais d'Europe in Marseille. Over de bevolkinsgexplosie in Afrika zei hij letterlijk: "Moniseur Ebola kan dat in 3 maanden voor ons oplossen, het is nog niet te laat, het is nog altijd niet te laat." Le Pen is erevoorzitter van het Front National en vader van leider Marine le Pen, de bondgenoot van de PVV.

Bron(nen):   Le Monde      

24 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Volledig

  Ongelooflijk dat dit niet veroordeeld wordt door de blanke Westerse man. Ik ben niet anti blanke Westerse man, maar ze zijn wel iets te vaak een bron van grootschalige fraude, pedofilie, misbruik, grote criminaliteit, racisme, onderdrukking, etc. Wanneer staan de blanke Westerse mannen nou eens op om hun stem te laten horen over dit soort uitwassen?

  • Karl Ruprecht Kroenen

   Ben je nu serieus?

   (in antwoord op Volledig)
  • Kopje thee

   http://en.wikipedia.org/wiki/Section_carr%C3%A9ment_anti_Le_Pen

   verder heeft hij twee keer grote boetes gekregen voor zijn uitlatingen, wordt hij regelmatig bekritiseerd in popnummers en de internationale pers, en riep ex premier Laurent Fabius zelfs op tot een culturele boycot van de steden die op het front national hebben gestemd. Helaas, “volledig”, leuk geschoten maar mis.

   (in antwoord op Volledig)
   • Volledig

    Een klein groepje, drie popartiesten en een ex-premier. Dat is niet het grootste gedeelte van de gematigde blanke Westerse man. De internationale pers is altijd kritisch (bij zulke open deuren), dat is hun taak.

    (in antwoord op Kopje thee)
    • Kopje thee

     Het is altijd een klein groepje dat beschikt over de roeptrompet; de pers incluis. De massa laat zien waar de voorkeur ligt d.m.v het stemgedrag en Le Pen + jr. heeft nog steeds de meerderheid niet binnen. Jouw opmerking was ‘n persiflage op de oproep van reaguurders naar gematigde moslims om uitwassen te veroordelen. Maar zelfs uit de hoek van de islamitische pers, popsterren en ex-premiers blijft het stil in dergelijke gevallen. Je parodie ging dus enigszins mank.

     Ook de opmerking over witte mannen die zich aan pedofilie schuldig maken (omdat ze wit zijn) is natuurlijk quatsch. Hier wordt het ontdekt, en bestraft. In grote delen van de niet-westerse wereld komen dit soort dingen niet eens aan de oppervlakte, of is het legaal om met minderjarigen te trouwen en seks te hebben. Hou de discussie zuiver, júist als het om schoften als Le Pen gaat.

     (in antwoord op Volledig)
     • Volledig

      Allemaal rationele argumenten en allemaal waar. Nu mag je die idioten proberen te overtuigen die, bij elke droeftoeter die toevallig Moslim denkt te zijn en iets verschrikkelijks doet, roepen dat gematigde moslims hier iets van moeten vinden.

      (in antwoord op Kopje thee)
  • kletsmajoor

   Nou le Pen krijgt al tientallen jaren voortdurend en luidruchtig op z’n kop vanuit Nederland. Dus ik zou zeggen: alle blanke westerse mannen in bijna alle politieke partijen. En dan zijn er nog alle blanke westerse mannen bij de krantenredacties en bij de omroepen En de blanke westerse mannen bij vele maatschappelijke organisaties, etc, etc.

   (in antwoord op Volledig)
 2. Karl Ruprecht Kroenen

  Oke mooie inkopper.

  Wie komt er al spoedig naar aanleiding van deze uitspraak uit bij Wilders?

 3. malky

  Jean-Marie heeft rare ideeën, wie had dat kunnen denken.

  Hoelang zit de FPö eigenlijk al met de SGP in het EP, of Silvio Berlusconi met het CDA?
  Hoor die krekels eens tjirpen…

  • Vestzak

   Klopt.
   Je moet dus óók geen SGP of CDA stemmen.

   Helemaal mee eens.

   (in antwoord op malky)
   • Karl Ruprecht Kroenen

    Maar, wat raadt u ons aan dan?

    (in antwoord op Vestzak)
    • Vestzak

     Zou gewoon maar niet gaan stemmen. ‘t Wordt mooi weer morgen. Ga lekker terrashangen of BBQ’en.

     Ik ga u verder niets aanraden.

     Zelf stem ik progressief liberaal. Is ook hard nodig, aangezien men verder alleen in Estland doorheeft wat het beste is.
     http://www.electio2014.eu/nl/pollsandscenarios/polls

     En u zult ongetwijfeld ook bij ALDE rotte appels vinden als u goed gaat zoeken. Maar lang niet zo rot als JM Le Pen of Berlusconi, me dunkt.

     (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
 4. kletsmajoor

  Logisch redeneren is ook niet z’n sterkste kant. Als er een grote Ebola-epidemie zou uitbreken in Afrika, hebben Afrikanen een reden te meer om naar Europa te vluchten.

  • André Somers

   En je kan er vergif op innemen dat deel van die vluchtelingen het virus dan zullen meenemen naar Europa in hun vlucht. Of zou Le Pen denken dat het virus geen mensen kan treffen die in west-Europa geboren zijn?

   (in antwoord op kletsmajoor)
 5. Meester Proper

  Gelukkig is onze Geert een humanist.

 6. Karel Kritisch

  Zolang Afrika politiek instabiel is en het continent niet welvarender wordt blijven gelukzoekers en vluchtelingen deze kant opkomen. Verder is het natuurlijk een zwaar onnozele en kwaadaardige uitspraak van Le Pen.

 7. Raymond de greef

  Het stuk wordt alleen maar in de media geduwd net voor de verkiezingen toch weer even de PVV noemen net als de stikker van Wilders deze is al 6 maanden oud en “nu” komt ineens een dag voor de EU verkiezingen een boycot.
  Wat zijn de partijen toch bang voor anti EU geluid zo doorzichtig welke stumper trapt hier nog in.
  Het blijkt ook dat de verkiezingen uitslag morgen avond gewoon bekend mag worden alleen Rutte heeft afgeproken te wachten tot zondag want anders raken de lid staten bevooroordeeld dat veel Nederlanders kiezen tegen de EU en dat zou het spook tegen een ondemocratisch EU wel eens kunnen gaan opspelen in het nadeel van de gevestigde EU graaiers.
  Lekker he zo,n schijndemocratie! Maar EU fanaten vooral blijven roepen dat anti EU mensen domme populisten,en moslim haters zijn .
  Mensen ga stemmen tegen de leugenaars van de verenigdestaten van Europa.
  Ps Jean mari le Pen is niet goed bij zijn hoofd als hij werkelijk dit heeft gezegd,niemand wens je een ziekte.
  Voor het probleem met gelukzoekers moet weleen grenssluitende oplossing komen want ons land geeft nog steeds te veel uit dus ook hier moet Dijsselbloem dan ook vertellen dat de schatkist leeg is ,en niet weer de burger zwaarder gaan belasten,en deze asiel zoekers gaan plaatsen in de tehuizen waar net de ouderen uit zijn verdreven omdat voor die generatie geen geld meer is,de EU op zijn kop zou ik maar zeggen.

Reacties niet toegestaan