Franciscus verbaast ook in het Midden Oosten

De stoet met auto's van de paus hield zondag onverwacht stil bij de muur die de bezette gebieden scheidt van Israël. De paus stapte uit bij dit symbool van de onderdrukking van de Palestijnen en stond enige tijd in gebed aan de muur. Waar hij stond had een Palestijn Free Palestine geschilderd. Het was de tweede verrassing van de reis. De eerste was de uitnodiging aan de Israëlische president Perez en diens Palestijnse ambtgenoot Abbas om naar het huis van de paus in het Vaticaan te komen, om daar te bidden, en spreken, voor vrede. Beide mannen namen de uitnodiging aan en ze zullen vermoedelijk 6 juni in Rome zijn. De paus is nog een dag in het gebied. Er kan nog meer komen.

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RhodBerth

  De muur, die het symbool is van de bescherming die Israël nodig heeft tegen palestijns terrorisme? Zoiets?

  • AT

   Zou het niet eens tijd worden om hen gewoon maar hun probleem op te lossen? En zullen wij hier maar eens stoppen met denken dat we het allemaal weten? Zelfbenoemde Israel-Palestina experts te over hier.

   (in antwoord op RhodBerth)
   • Karel Kritisch

    Het conflict wordt collectief in stand gehouden. Ook door omliggende landen die de Palestijnen al meer dan een halve eeuw in kampen houden en ze geen rechten verlenen. Er zijn partijen gebaad bij dit conflict. Het leidt zo lekker af van binnenlandse aangelegenheden.

    (in antwoord op AT)
  • Volledig

   Of die muur die die Israel heeft neergezet om meer land te stelen van de Palestijnen? Zoiets?

   (in antwoord op RhodBerth)
 2. Meester Proper

  Van de andere kant: die muur heeft de levens van honderden Palestijnen en Israëli’s gered. Gezien de voortwoekerende Jodenhaat onder Arabieren en moslims kan die voorlopig maar beter blijven staan ook.

 3. PaulusJ

  Een gratuit gebaar van de baas van een pedofile, anti-semitische, homo hatende en middeleeuwse maffia organisatie. Met eeuwen lang bloed aan de handen. Tegen abortus, tegen wetenschap, tegen voorbehoedsmiddelen, tegen sex, tegen gelijkheid man en vrouw, tegen homofilie, tegen tegen, tegen, tegen alle moderniteit en beschaving.
  En wie moet zich verbazen of zich er wat van aantrekken?

 4. LikoedNederland

  Het hek, dat zo veel Joodse (en Arabische) levens heeft gered.
  Overigens kreeg het veel minder aandacht in de media dat hij vandaag een monument voor terreurslachtoffers heeft bezocht en een krans heeft gelegd op het graf van de grondlegger van het moderne zionisme, Theodor Herzl.

Reacties niet toegestaan