PVV-medewerker op non-actief gezet

PVV-medewerker Sam van Rooy is op non-actief gezet nadat elsevier.nl een filmpje liet zien dat Van Rooy op YouTube had gezet. Daarin volgt Van Rooy met een videocamera enkele in boerka geklede moslimvrouwen in een winkelcentrum in Scheveningen. Van Rooy noemt de vrouwen in het filmpje 'tuig'. Op zijn Facebookpagina schrijft hij: “Opeens kwam dat tuig langslopen. Dus besloot ik ze maar gelijk te filmen. Of moet ik het normaal vinden dat mijn rust in Scheveningen wordt verpest door dat soort geimporteerde achterlijkheid van de islamtische zandbak?” Het filmpje is inmiddels van het internet verwijderd.

De reactie van de PVV: 'We hebben de heer Van Rooy direct op non-actief gezet. Dit filmpje gaat ons veel te ver. Het is jammer dat deze vrouwen boerka's dragen en we zien graag een boerkaverbod maar deze vrouwen zijn geen tuig. We betreuren de gang van zaken zeer.'

Sam van Rooy (26) is de zoon van de Vlaamse islamhater Wim van Rooy. Als kind verraste kleine Sam met het in 1997 verschenen boek De Vampierenmoord, een jaar later gevolgd door Smokkel in Egypte. Vader en zoon Van Rooy publiceerden in 2010 samen de bundel essays De Islam Kritische essays over een politieke religie. Ze stelden ook  het Wielerwoordenboek samen. Sam blijkt ook een fanatiek wielrenner.

Bron(nen):   Elsevier.nl