Facebook plaatst zonder morren een advertentie van Assad

Plaats een post waarop een blote borst staat en je krijgt een berisping. Plaats er een waarop er twee staan en je krijgt een ban. Maar ben je de leider van Syrie, dan kan je zonder problemen adverteren op Facebook. De dictator meende zijn nep-verkiezingen geloofwaardigheid te moeten inblazen door een heuse campagne, met daarin ook - heel modern - een rol voor de sociale media. Het gesponsorde bericht heeft 200.000 likes getrokken, meer dan de vermoedelijk 162.000 doden die er bij de burgeroorlog zijn gevallen. "Zuckerberg en co hebben een platform geboden aan een van de bloedigste regimes die er zijn," zegt Anna Nolan, van het Amerikaanse Syrie-comite dat de campagne ontdekte. "Maar geld is kennelijk geld"

Bron(nen):   Daily Beast      

22 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Bij Facebook geldt de vrijheid van meningsuiting blijkbaar niet voor borsten.

 2. Meester Proper

  Moet kunnen. Van alle kwaden in Syrie is president Addad verreweg de minste. Hij is Alawiet, de meest tolerante stroming in de islam, en bovendien seculier. Nergens in de Arabische wereld hebben vrouwen en minderheden meer democratische rechten dan in Syrië.

 3. vanhetgoor

  Al Assad is een vervelende dictator. Hij moet weg, maar de oppositie vermoordt alles en iedereen. Daarom is Al Assad te prefereren boven elke andere mogelijke president in Syrië op dit moment. Partij trekken vóór de oppositie in Syrië betekent dan men het bloed van honderdduizenden aan de handen heeft.

  Daarnaast heeft Facebook de verschrikkelijke neiging om berichten te censureren, soms verdwijnen berichten in het niets. Facebook is typisch Amerikaans, ze kunnen zich niet voorstellen dat er mensen zijn die over een onderwerp nadenken en er een mening over hebben.

  En die Anna Nolan, van het Amerikaanse Syrie-comité moet zich gaan schamen, ze moet maar eens gaan kijken in Homs, hoe de ‘bevrijders’ iedereen uitgemoord hebben, zelfs een priester en doktoren. Die Anna Nolan overleeft het nog geen tien minuten, alles wat een rok aan heeft wordt afgewerkt door alle ISIL-mannen.

 4. een turk

  “dictator” sinds wanneer is Assad een dictator? sinds de VS dit heeft gezegd?

  • kletsmajoor

   Sinds hij z’n vader is opgevolgd.

   (in antwoord op een turk)
   • Meester Proper

    Assad is gewoon verkozen. Rutte niet.

    (in antwoord op kletsmajoor)
    • kletsmajoor

     Dat klopt, want wij hebben een parlementaire democratie, geen presidentiële democratie. Syrië heeft helemaal geen democratie, de verkiezingen aldaar verlopen niet democratisch.

     (in antwoord op Meester Proper)
     • Meester Proper

      O ja, Kletsmajoor? Syrië is volgens de grondwet van 2012 een seculiere democratische staat. Vrijheid van meningsuiting, van godsdienst en persoonlijke vrijheid zijn in de grondwet gegarandeerd.

      (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      Papier is gewillig, Meester. De opstand begon met vreedzame demonstraties tegen Assad. Waarom werden die dan neergslagen? De demonstranten stonden volgens die grondwet toch in hun recht?

      Of maak je een geintje?

      (in antwoord op Meester Proper)
     • Meester Proper

      De grondwetsherziening is pas na de demonstraties aangenomen, Kletsmajoor. De burgeroorlog begon toen Soenni-huurlingen uit Irak (ISIL) met Arabische hulp het democratisch gekozen regime probeerden omver te werpen. De meeste Syriërs steunen het seculiere regime.

      (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      Handig. Eerst slaat Assad vreedzame demonstrties uit elkaar, maar dat is OK want ze mogen niet demonstreren tegen de president volgens de op dat moment geldende grondwet. Maar, als daardoor het conflict in een geweldsorgie veranderd, neemt het Syrische ‘parlement’ gauw -op papier- een democratische grondwet aan en nu is Assad opeens een allround good guy die de democratie verdedigd?

      PS: Lees de archieven nog eens na van de nieuwsorganisaties die reporters op de grond hadden in Syrië ten tijde van de eerste demonstraties. Kun je je geheugen opfrissen over de rol van Assad bij het ontsporen van de opstand.

      (in antwoord op Meester Proper)
     • Meester Proper

      Het is verboden om zonder toestemming te demonstreren. Als je in Nederland zonder toestemming demonstreert wordt je ook gearresteerd.
      Natuurlijk is Assad een boef maar zulke landen hebben nu eenmaal een sterke man nodig om de vrede te bewaren. Er is geen enkel Arabisch land waar de mensen meer democratische rechten hebben dan in Syrië, zeker vrouwen en minderheden.

      (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      In echte democratische landen mag je ook zonder toestemming demonstreren zolang je het beschaafd houdt en met de opgetrommelde politie in gesprek blijft.

      Assad is een gewelddadige dictator gebleken (net als zijn vader) die mensen rechten gunt en weer afpakt zoals het hem het beste uitkomt.

      (in antwoord op Meester Proper)
     • Meester Proper

      Dat is nergens uit gebleken. President al-Assad is juist het meest democratische staatshoofd van de hele Arabische wereld.

      (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      Google de archieven van de grote nieuwsorganisaties nou eerst maar eens voor je Assad tot je nieuwe held uitroept.

      (in antwoord op Meester Proper)
    • André Somers

     Rutte is wel gekozen natuurlijk: http://nl.wikipedia.org/wiki/Tweede_Kamerverkiezingen_2012/Kandidatenlijst/VVD

     Wie niet gekozen is, is Willem Alexander, en die is staatshoofd, niet Rutte.

     (in antwoord op Meester Proper)

Reacties niet toegestaan