PVV maakt verdacht en zwijgt daarna

Hoe de PVV ‘linkse kerkgangers’ op de korrel neemt, en dan weer oorverdovend stil blijft, valt te lezen in De Pers van vandaag. Arabist Maurits Berger en de Universiteit van Leiden kwamen onder vuur te liggen toen ze een conferentie over de sharia in het Westen organiseerden. Hup, Kamervragen van Joram van Klaveren van de PVV: of de vraagstelling van het congres niet tekenend is voor ‘de voortgaande islamisering van het onderwijs’? Alle media doken op Berger. De PVV deed er vervolgens het zwijgen toe. Gevolg: die oorspronkelijke beschuldiging blijft toch een beetje rondzwerven. Berger: ‘Het is alsof je iemand op de radio een hoerenloper noemt, en daarna elk commentaar weigert.’

Bekend PVV-recept volgens De Pers. Je maakt een persoon of organisatie verdacht, door ze te beschuldigen van ‘islamisering’ of ‘multicul’ – om er daarna het zwijgen toe te doen. Soms hebben ze een punt. Maar ook als de tegenpartij met een gefundeerd weerwoord komt, herroepen ze niets.
De lijst van ‘slachtoffers’ is lang. Alles wat naar islam riekt, het KNMI (‘klimaatalarmisten’) de ‘staatsomroep’, ontwikkelingsorganisatie ICCO (‘extremistische actiegroep’ vanwege het geven van subsidie aan een pro-Palestijns actiegroep). En natuurlijk iedereen die te slap is in de integratiediscussie.

Bron(nen):   De Pers