Een wrede metgezel in de strijd tegen de islamisering

De dader van de aanslagen voelt zich verwant aan Geert Wilders, of die dat nou wil of niet, schrijft De Pers, die de geschriften van Breivik doorploegde. Hij is geobsedeerd door de islamisering.
De Pers:
Eén ding is zeker: Breivik voelt zich verwant aan Geert Wilders. Hij ziet zichzelf en de PVV-leider als vertegenwoordigers van een politieke stroming: de Vienna School of Thought, die afstand neemt van racisme en islamisering alleen zou bestrijden ‘op culturele gronden’. Naast de PVV noemt hij alleen de Noorse Voortgangspartij bij naam. Volgens hem voorbeelden van ‘echte cultureel conservatieve partijen’.

Wilders en andere Nederlanders komen ook geregeld voorbij in het liefst 1.516 pagina’s tellende document 2083 – A European Declaration of Independence, dat Breivik via Facebook zou hebben verspreid. De auteur, die de naam Andrew Berwick gebruikt, introduceert zich als lid van de Tempeliers, een ridderorde die in de Middeleeuwen kruistochten voerde en nu zou strijden tegen de islamisering van Europa. Berwick neemt hele stukken over van de in anti-islamkringen bekende blogger Fjordman. De meeste passages over Nederland zijn van hem. Zo is Will Netherlands survive the 21st century al een tijd te zien op gatesofvienna.blogspot.com.
In dit artikel komen vele hoofdpersonen (Pim Fortuyn, Ayaan Hirsi Ali, Theo van Gogh, Wilders) en incidenten (Slotervaart, Gouda, Overvecht) voor die speelden in het Nederlandse integratiedebat. Fjordman citeert onder meer uit de bijdrage van Wilders aan de Algemene Beschouwingen in 2008 waarin die sprak over twee Nederlanden, van de elite en het volk. ‘Geboren Nederlanders’, adviseert Fjordman. ‘moeten terugvechten of hun land achterlaten en het zien sterven van een afstand.’

De PVV prijkt verder op een zeer uitgebreide lijst ‘rechtse groepen, van zeer gematigd tot zeer extreem’. Samen met de LPF, de Nationalistische Volksbeweging, Dietse Kameraden en de Nederlandse Volks Unie. Het CDA, de PvdA, de SP, de VVD, GroenLinks en de ChristenUnie staan op hun beurt in het lijstje ‘Culturele Marxisten/suïcidale humanisten/kapitalistische globalisten’.
Lees verder bij De Pers

Bron(nen):   De Pers