Stomdronken Europarlementariër vertrekt meteen: de PVV is een snelle leerling

Terwijl Mariko Peters nog spartelt en Fatima Elatik - met dienstauto en al - nog heerst, blijkt dat de PVV inmiddels weet wat je moet doen als het aanzien van een gekozen volksvertegenwoordiger is beschadigd. Werden een jaar geleden de brievenbusplasser en geweldplegers nog verdedigt, nu gaat dat anders.
Europarlementariër Daniël van der Stoep maakte stomdronken een botsing. En onmiddellijk trad hij als als Europarlementslid Van der Stoep had bij het auto-ongeluk vijf keer zoveel alcohol in zijn bloed als toegestaan. Zijn rijbewijs moest hij inleveren. Van der Stoep veroorzaakte in Den Haag een kettingbotsing
Dit is zijn verklaring:
"Vandaag heb ik bij mijn partijleider Geert Wilders en mijn delegatieleider in het Europees Parlement, Barry Madlener, aangegeven dat ik mijn mandaat als lid van het Europees Parlement ter beschikking stel.

Mijn besluit om dit te doen komt voort uit het feit dat ik vandaag een aanrijding heb veroorzaakt op het moment dat ik onder invloed van alcohol verkeerde. Bij deze aanrijding was gelukkig de materiële schade beperkt en zijn geen mensen gewond geraakt.

Desalniettemin ben ik van mening dat ik met deze actie mijzelf heb gediskwalificeerd als parlementariër. Iemand die het voorrecht heeft om het Nederlandse volk te mogen vertegenwoordigen dient dit soort gedrag niet te vertonen.

Ik ben de Partij voor de Vrijheid veel dank verschuldigd en hoop dat ik met mijn misstap geen schade heb berokkend aan de missie die deze geweldige partij heeft."

Bron(nen):