Kolonel Ghaddafi: het uur 0 is daar. Hij zou gevlucht zijn

"We hebben de ratten geëlimineerd," zei de kolonel. Maar dat klopt niet helemaal. De hele nacht is er gevochten in Tripoli, het laatste bolwerk van kolonel Ghaddafi. Nadat de laatste dagen de opmars van de rebellen tegen zijn regime plotseling in een stroomversnelling kwam, is de voorhoede van de opstandelingen nu genaderd tot op honderden meters van de vermoedelijke verblijfplaats van de kolonel. In ieder geval worden in de buurt van zijn compound voortdurend explosies gehoord en het geluid van vuurgevechten. Er zijn berichten dat er veel doden vallen in de strijd.
Volgens DPA is hij de stad ontvlucht.
Kaddafi zou zich met zijn familie verplaatsen in de richting van de grens met Algerije. In de grensregio zouden ze worden beschermd door leden van de stam al-Orban, aldus de bronnen. De berichten zijn nog door niemand bevestigd.

Saif al-Islam, zoon van de leider, zei aan het eind van de nacht voor de staatstelevisie, die nog in de lucht is, dat de strijd prima verloopt. Ghaddafi zelf was eerder ook in beeld verschenen om te zeggen dat de verraders en hun NAVO-handlangers gedood waren.
De opstandelingen zelf zeggen dat Uur Nul is aangebroken. Spoedig zullen we weten of Ghaddafi woord houdt en Libië niet verlaat.  

   

 

Bron(nen):   NBC  CNN  Liveblog Aljazeera