Sophie In ‘t Veld: ‘Meer wangedrag bij D66’

Europarlementariër Sophie In 't Veld zegt in Buitenhof dat ze "weet dat er meer gevallen van wangedrag zijn" bij D66. Het bestuur moet 'heel snel duidelijkheid' geven over het onderzoek dat naar buiten is gekomen.

Vorig jaar is onderzoek gedaan naar grensoverschrijdend gedrag binnen D66. Partijleider Sigrid Kaag bracht op basis daarvan naar buiten dat in haar partij 'een veilig werkklimaat' is. Er was echter 'een vertrouwelijke bijlage' die pas op de dag van de verkiezingen naar buiten kwam, waarin werd gesteld dat partijprominent Frans van Drimmelen wel degelijk over de schreef was gegaan. Hij bedreigde en stalkte een partijgenoot waar zelfs de politie is bijgehaald. Dat heeft Kaag in de doofpot gestopt, wat het zoveelste bewijs is dat van D66 weinig vernieuwend leiderschap valt te verwachten.

Sophie In 't Veld reageert scherp in Buitenhof: "Dat dit niet de manier is waarop je met dit soort dingen moet omgaan, dat lijkt me duidelijk. Er zit een nieuw bestuur sinds het eind van vorig jaar. Ik heb het idee dat zij adequater optreden dan het vorige bestuur, maar dit is wel het moment waarop ze zullen moeten laten zien dat ze echt gaan handelen."