Volt-leden zijn kritisch: “Zo kun je toch geen congres leiden”

Op een speciaal ingelast partijcongres maakte Volt bekend dat de twee bestuursvoorzitters van de partij opstappen in de nasleep van de MeToo-affaire rond Kamerlid Nilüfer Gündogan.  

Tot ongenoegen van veel leden waren de voorzitters niet aanwezig op het congres in Den Bosch. "Een van de voorzitters heeft een burn-out en de ander zit in Zuid-Afrika, zo kun je toch geen congres leiden”, zegt een Volt-lid uit Amsterdam. Een Gronings partijlid vindt de affaire ’droevig’. "Onze partij is gestoeld op optimisme, dit past niet bij ons.”

Verder komt naar voren dat een deel van de Volt-leden vindt dat Nilüfer Gündogan te hard is aangepakt. "Ik vind het niet leuk hoe er met haar is omgegaan", aldus een lid uit Amsterdam. "Hoe hebben jullie geprobeerd om dat weer een beetje goed te maken?"

Bestuurssecretaris Rob Keijsers legt uit: "Er is veel zorg over of wij Nilüfer voor de bus hebben gegooid. Maar we hebben de bus regelmatig stilgezet om te vragen of ze weer bij ons wilde instappen.”

Ook partijleider Laurens Dassen is onverbiddelijk. "Ze is uit de fractie gezet, vanwege een politiek conflict maar ook een conflict over hoe je met mensen omgaat." 

Bron(nen):   De Volkskrant  De Telegraaf