”Exit EU slecht voor Groot-Brittannië”

John Cridland, de baas van de grootste Britse werkgeversorganisatie, waarschuwt premier Cameron: ''Het economisch succes van het Verenigd Koninkrijk is afhankelijk van volledig lidmaatschap van de EU.'' De directeur-generaal van de Confederation of British Industries zei verder tegen de Britse zondagskrant The Observer: ''De EU is onze grootste exportmarkt en blijft fundamenteel voor onze economische toekomst. Het EU-lidmaatschap heeft gezorgd voor economische groei en meer banen. Het bevordert bovendien onze internationale concurrentiepositie.'' Hij pleit ook voor volledig lidmaatschap. ''Alternatieven werken niet. Dan moeten we ons verplicht aan de EU-regels houden zonder ze te kunnen beïnvloeden.'' Cridland deed de uitspraken, nadat veel conservatieve parlementsleden zeiden bij een gepland referendum eind 2017 campagne te gaan voeren tegen EU-lidmaatschap. Cameron verloor vorige week een eenzame strijd om te voorkomen dat Juncker voorzitter zou worden van de Europese Commissie. Vrijdag gaf hij aan dat het nu lastig wordt om de Britten ervan te overtuigen om in de EU te blijven.    

Bron(nen):   The Guardian      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Meester Proper

    Allemaal leugens. Het was de EEG die de interne Europese handel heeft versterkt, de EU heeft de burgers alleen maar geld gekost.

  2. Meester Proper

    Allemaal leugens. Het was de EEG die voor welvaart zorgde, de EU heeft de burgers alleen maar geld gekost. Daarbij laten Zwitserland, IJsland en Noorwegen zien dat er wel degelijk alternatieven zijn.

Reacties niet toegestaan