De ‘gewone Duitser’ begint behoorlijk zijn buik vol te krijgen van Europa

Vandaag zal blijken of  bondskanselier Angela Merkel haar regeringspartijen zover kan krijgen om te stemmen voor uitbreiding van de steun aan Griekenland. Maar ook als dat lukt: de Duitsers hebben genoeg van de moeten betalen voor al die landen die er een zooitje van maakten. En die onderliggende stroom van weerzin is, schrijft de Wall Street Journal in een lange analyse, op termijn zeer gevaarlijk voor de toekomst van Europa.
De vooraanstaande christendemocratische partijgenoot van Merkel, parlementslid Wolfgang Bosbach, ooit propagandist van Europa, heeft het helemaal gehad en zal vanmiddag tegen stemmen. "We hebben het medicijn aan Griekenland een keer toegediend, maar de ziekte werd erger en nu proberen we een dubbele dosis."

Dat nationalisten in Europa, zoals de PVV en de Echte Finnen, er genoeg van hebben is een bedreiging voor de toekomst van Europa, maar dat keurige christendemocraten openlijk rebelleren kan het begin zijn van het einde.
Driekwart van de Duitsers heeft genoeg van betalen aan het zuiden, bleek uit een poll. En de Duisters zullen na de stemming vandaag, nog vaak nieuwe bergen geld moeten bijdragen.
De WSJ vraagt zich - begrijpelijk - af of dat goed blijft gaan.
En zo niet: wat er dan gebeurt...

Bron(nen):   Wall Street Journal