De Telegraaf: ‘Mariko Peters verraadde spion: "Wat doet die man hier?"’

"Mariko Peters onthulde mijn dekmantel en bracht mij in levensgevaar." Een voormalige geheim agent van de MIVD stelt in een proces tegen de Nederlandse staat dat zijn dekmantel en zakenimperium in de Afghaanse hoofdstad is kapot gemaakt door loslippigheid van Mariko Peters. Het Kamerlid van GroenLinks zou hem hebben verraden.
Ze zou overal in Kabul hebben rondgebazuind: „Wat doet die vent voor onze ambassade?” De parlementariër was in de periode waarin de 41-jarige geheim agent I.A. informatie over de Taliban verzamelde, plaatsvervangend chef de poste op de ambassade in Afghanistan.

Volgens Peters heeft zij de man niet als spion kunnen verraden omdat hij geen spion wás. De beweringen van de man zijn ''absurd'', zo stelde ze zaterdag in een verklaring.
De Telegraaf heeft echter zoveel details (gekregen van de boze spion, dat dan weer wel) dat een simpele ontkenning te eenvoudig lijkt.
Mevrouw Peters kwam eerder in het nieuws omdat ze haar minnaar hielp aan subsidie en omdat ze zou hebben meegewerkt aan de ontvoering van diens kinderen.
Het lijkt er op dat mevrouw Peters uiteindelijk niet weet te ontkomen aan de schaduw van haar verleden, hoe hard ze ook loopt.