Gathafi’s laatste brief aan zijn ‘oude vriend’ Berlusconi

De voormalige Libische leider Muammar Gathafi schreef op 5 augustus vermoedelijk zijn laatste brief aan zijn 'oude vriend’ Silvio Berlusconi. Daarin vroeg hij Berlusconi om de Navo te verzoeken “te stoppen met de bombardementen die onze Libische broeders en onze kinderen doden".
Het Franse tijdschrift Paris Match publiceerde gisteren de brief op zijn website.

"Beste Silvio.
Ik stuur je deze brief via landgenoten van jou, die ons in Libië kwamen ondersteunen op een moeilijk moment voor de mensen van de Grote Jamahiriya.
Ik was verrast door de houding van een vriend met wie ik vriendschap had gesloten in het voordeel van onze beide volken. Ik had gehoopt dat je tenminste interesse zou tonen voor de werkelijkheid en dat je zou proberen te bemiddelen voordat je je steun gaf aan deze oorlog", schreef Gathafi volgens de vertaling van Paris Match.

"Ik wil je het niet kwalijk nemen, want ik weet zeker dat je niet verantwoordelijk bent voor deze schadelijke actie die noch jou, noch het Italiaanse volk eer aan doet.
Maar ik denk dat je nog steeds de mogelijkheid hebt om het tij te keren en de belangen van onze volken te verdedigen.

"Stop de bombardementen die onze Libische broeders en onze kinderen doden. Praat met je vrienden en je bondgenoten om de agressie tegen mijn land te stoppen. Ik hoop dat de Almachtige God je zal begeleiden op de weg van gerechtigheid”, beëindigt Gathafi zijn brief die volgens Paris Match begin augustus in Rome aan de autoriteiten is afgegeven door een bevriend stel dat een escortservice in Italië runt. Dit bureau zorgde bij de bezoeken van kolonel Gathafi aan Italië steeds voor voldoende vrouwelijk schoon om in gezelschap van de leiders hun vriendschap te vieren. Deze dames vergezelden beide leiders ook bij het tekenen van het vriendschapsverdrag in Benghazi in 2008, waarmee de koloniale geschillen tot het verleden moesten gaan behoren.

Bron(nen):   Paris Match