Gaat Berlusconi vallen over iets anders dan corruptie en meisjes?

Tien jaar lang hield hij zich - proces na proces, affaire na affaire, meisje na meisje - staande. Maar ook voor Berlusconi is de euro te groot. De coalitiepartner van de Italiaanse premier Berlusconi dreigt uit de regering te stappen wegens de schuldencrisis en de manier waarop het land daar weerstand aan moet bieden. De partij Lega Nord is fel gekant tegen de opgelegde hervormingsplannen. Partijleider Umberto Bossi stelde vandaag dat 'de regering gevaar loopt'. Zijn partij is fel tegen het voorstel om de pensioenleeftijd te verhogen naar 67 jaar. 'De situatie is moeilijk, heel gevaarlijk. Dit is een dramatisch moment', aldus Bossi.
De vraag is wat er met Silvio gebeurt als zijn regering is gevallen. Veel rechtszaken weet hij nu met regeringsmacht weg te schuiven en uit te stellen. Als die bescherming wegvalt kan het snel gaan.
Ter herinnering: premier Craxi (foto) emigreerde in de jaren 90 nog net op tijd naar Tunesië, voor de politie hem kon opsluiten. Hij stierf daar vredig in een paviljoen met zeegezicht  

Lees ook: Berlusconi: 'Geobsedeerde rechters verzonnen Bunga Bunga-feestjes'

 

Bron(nen):   Liberation