Hoofdcommissaris Bernard Welten casht 250.000 euro per jaar tot zijn pensioen

Bernard Welten (56) is gisteren vertrokken als hoofdcommissaris van politie van Amsterdam. Hij krijgt tot zijn 65ste 250.000 euro per jaar uitbetaald. Dat houdt in dat Welten ruim 2 miljoen euro toucheert. Tenzij hij een nieuwe baan vindt.

Toenmalig burgemeester Job Cohen wilde Welten in 2004 zo graag als hoofdcommissaris van politie, dat hij akkoord ging met Weltens gevraagde jaarsalaris: 250.000 euro. Cohen ging toen ook akkoord met het betalen van de helft van Weltens villa (Welten wilde niet in Amsterdam wonen) in Warmond en zegde hij toe dat Welten na zijn vertrek een gouden handdruk zou krijgen van 250.000 euro per jaar.
De leider van de Amsterdamse SP, Laurens Ivens, vindt het doorbetalen van Welten salaris in de vorm van deze gouden handdruk 'echt ongepast'. 'Ik wil dat burgemeester Van der Laan de hoofdcommissaris gaat helpen om snel een nieuwe baan te vinden met een bijbehorend salaris.'

Het salaris van Weltens opvolger, Pieter-Jaap Aalbersberg, ligt volgens de gemeente Amsterdam wel onder de Balkenendenorm. Ook komt Aaldersberg in de buurt van Amsterdam wonen.

Bron(nen):   AT5      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. F Gerard Lelieveld

    Verhelderend.

Reacties niet toegestaan