Foto’s: De lichaamstaal op de G20-top

Wat gaat er in om in de hoofden van wereldleiders op de G20-top in Cannes? Hoe voelen de leiders van de eurofamilie zich tegenover grote carrièremakers als Hu Jiantao en Cristina de Kirchner?
Bij The Guardian een prachtige serie foto’s 'Body Politics' die ons buitenstaanders laat zien dat al die leiders met hun lichaamstaal meer vertellen wat hun gevoelens zijn dan diplomatie hen in staat stelt te zeggen.

Dmitri Medvedev, de Russische president, kijkt naar het achterwerk van zijn secretaresse Natalya Timakova, op een manier die lijkt op die van Berlusconi.

Barack Obama buigt zich naar Nicolas Sarkozy. Angela Merkel is nog net te zien, haar hand ligt op Sarkozy’s schouder, ze vormt een driehoek met die twee. Terwijl de Britse premier Cameron oogcontact heeft met Sarkozy en iets grappigs zegt, houdt hij zijn lichaam naar achteren, daardoor houdt hij enige afstand.

Praat maar tegen mijn hand: Obama strekt zijn arm om Sarkozy een schouderklopje te geven, maar zijn gezicht verraadt dat hij is afgeleid door iets dat hij veel belangrijker vindt.

Zou hij ons kunnen horen? Met een zelfverzekerde lach kijkt Berlusconi in de lens van de camera. Maar hij houdt zijn armen over elkaar, dus waarschijnlijk voelt hij zich niet op zijn gemak. Achter hem lijken Merkel en Cameron ook niet helemaal zeker van zich zelf.

Meer G20 lichaamstaal bij The Guardian.

Bron(nen):   The Guardian