"Ik ben ingehuurd als een politieke wolf om op te komen voor de PVV-kiezers"

Wilders vindt het "niet te verteren" dat Europa bepaalt wie Nederland binnen mag komen. In een interview met het weekblad Panorama van deze week zegt hij: "Europa bemoeit zich met alles. Ook waar het geen bal mee te maken heeft. Dat is één van de weeffouten. Maar stel dat al die maatregelen die wij willen niet gaan lukken, dan moeten we voor Nederland misschien wel denken aan een uitzonderingspositie op dat hele immigratiedossier. Zoals ook Denemarken dat heeft. Want het kan toch niet zo zijn dat Europa niet alleen bepaalt wie er hier binnen mag komen, maar ook nog de afspraken die we hier in dit land hebben gemaakt tegen houdt?”

Joop Reichart, sterinterviewer en 'bedrijfspoedel' van Panorama - het weekblad voor Henk &Ingrid - mocht bij de PVV-leider langskomen voor een prettig gesprek. In het interview zegt Widers dat hij is "ingehuurd als een politieke wolf om op te komen voor de PVV-kiezers". "Stel dat ik voor die 18 miljard bezuinigingen, de prijs die wij voor het gedoogakkoord betalen, weg zou fietsen. Dan zou het CDA mij ook de mantel uitvegen. Dus als Leers zegt dat de terugdringing van immigratie geen doelstelling is, dan moet ik daar iets van zeggen. Niet om hem te pesten, maar om voor Henk en Ingrid op te komen.”

Over Job Cohen zegt Wilders: “Ik heb in persoonlijke zin absoluut geen hekel aan Job. Het is een hele nette, erudiete man. Ik heb trouwens aan niemand een hekel in de politiek. Dat meen ik oprecht. Alleen politiek gezien staat de PvdA voor alles wat ik verafschuw." (...) "Hij is de leider van de grootste oppositiepartij en het is mijn taak om vanuit mijn rol de PvdA aan te pakken. En ik hou ervan om de aanval te kiezen. Ik snap er echt niets van dat Job het kabinet steunt voor wat betreft Europa en daar helemaal niets voor terug krijgt. En dan komt hij met een heel bestuurlijk verhaal. Bij de heer Cohen is duidelijk nog niet helemaal doorgedrongen dat hij geen burgemeester van Amsterdam meer is.”

Tijd voor iets gezelligs heeft Wilders niet, zegt hij. Hij houdt vooral van veel slapen. En verder is hij bezig met een boek over de islam, voor de Amerikaanse markt en waar volgens hem niet iedereen blij mee zal zijn. "Het wordt een heel mals boek, waarin de islam stevig op de korrel wordt genomen.” In het boek, dat in maart 2012 uitkomt, zal hij "nog meer beredeneren en documenteren" dat de islam een gevaarlijke ideologie is. "Dat Mohammed echt één van de grote foute mensen is geweest die heeft rondgelopen. En dat er lijnen lopen naar deze tijd. Met wat er nu in de wereld gebeurt.”

Bij de PVV vonden ze het resultaat van het interview zo aangenaam dat ze het integraal op hun website hebben gezet.