Wil Rutte partnerruil?

Meerdere gedoogpartners of zelfs de PVV inruilen voor andere gedoogpartners.
We moesten er van premier Rutte maar aan wennen, dat dingen niet meer zo lopen als tot nu toe normaal was. Betekent dat dat we ook maar moeten wennen aan het inwisselen van een gedoogpartner? Trouw beschrijft de optie.

Er zijn volgens deze krant bronnen aan het Binnenhof, die er op wijzen dat vanuit het kabinet (en door de fractievoorzitters van de twee regeringspartijen) toenadering wordt gezocht tot de oppositie en dan met name tot D66, GroenLinks en de ChristenUnie. De Kunduzconstructie wordt het al genoemd. Naar de meerderheid in de Kamer, die begin dit jaar de politiemissie naar die Afghaanse provincie mogelijk maakte.

De gesprekken gingen tot nu toe vrijwel uitsluitend over de aanpak van de eurocrisis, maar de laatste dagen komt h et onderwerp extra bezuinigen steeds vaker voorbij.
Wat meespeelt is dat Wilders in de openbaarheid naar en soms ronduit onbeschoft doet tegen zijn partners. Zo wenst hij per twitter dat het CDA tot 4 zetels inkrimpt/ Dat help de constructie niet hechter te maken.