Volgens deze Israëlische krant is ‘genocide toegestaan’

De Times of Israel had enige tijd een column op zijn site staan waarin de auteur - een Amerikaanse jood - uit de doeken deed dat een regering soms mag, nee moet overgaan tot genocide. Omdat dat de enige manier is om de eigen bevolking te beschermen. De column werd na een tijdje off line gehaald. Gawker had hem voor die tijd vastgelegd en om te laten zien hoe de wereld er in de hersens van sommige vrienden van Israël uitzien hier de voornaamste passages" …it's now obvious that the US and the UN are completely out of touch with the nature of this foe and are therefore not qualified to dictate or enforce the rules of this war—because when it comes to terror there is much more than meets the eye.
I wasn't aware of this, but it seems that the nature of warfare has undergone a major shift over the years. Where wars were usually waged to defeat the opposing side, today it seems — and judging by the number of foul calls it would indicate — that today's wars are fought to a draw. I mean, whoever heard of a timeout in war? An NBA Basketball game allows six timeouts for each team during the course of a game, but last I checked this is a war! We are at war with an enemy whose charter calls for the annihilation of our people. Nothing, then, can be considered disproportionate when we are fighting for our very right to live… News anchors such as those from CNN, BBC and Al-Jazeera have not missed an opportunity to point out the majority of innocent civilians who have lost their lives as a result of this war. But anyone who lives with rocket launchers installed or terror tunnels burrowed in or around the vicinity of their home cannot be considered an innocent civilian... I will conclude with a question for all the humanitarians out there. Prime Minister Benjamin Netanyahu clearly stated at the outset of this incursion that his objective is to restore a sustainable quiet for the citizens of Israel. We have already established that it is the responsibility of every government to ensure the safety and security of its people. If political leaders and military experts determine that the only way to achieve its goal of sustaining quiet is through genocide is it then permissible to achieve those responsible goals?
 

Bron(nen):   Gawker      

19 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Schandalig vooringenomen stukje weer van 3huis. De columnist stelt zichzelf een vraag, nergens roept hij daadwerkelijk op tot genocide. De krant vond het kennelijk te pikant en heeft het off line gehaald. Hoe kun je dan zeggen dat volgens deze krant genocide is toegestaan, 3huis?

  • harrr

   Als je de kop van het vorige artikel over israel vergelijkt met de inhoud dan weet je toch wel hoe vooringenomen en subjectief wel.nl is over het vermadelijde israel?
   Er is een bestand, hamas gaat weer los na 2 uur dus israel ook maar wer, en dan die kop:
   https://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/344634/israel-zegt-bestand-op.html

   Alle media maken zich hier schuldig aan.

   Nu.nl deed precies hetzelfde maar heeft het na storm van kritiek aangepast. (en uiteraard die comments verwijderd)

   (in antwoord op Burgermans)
 2. Karel Kritisch

  #huilenvoorGaza ik word in ieder geval een beetje moe van die selectieve verontwaardiging. Zie zowat alle moslims weer los gaan op Israël terwijl ik ze het hele jaar niet hoor over Syrië, Irak, Nigeria en Afghanistan en dat terwijl daar lieden zitten die heel wat meer moslims over de kling jagen. Een beetje zeulen met foto’s van kinderlijkjes uit Syrië en die voor Gazanen laten doorgaan. Het is een ordinaire stammenstrijd..

 3. Mihamed Kouki

  De wens is de vader van de gedachte van deze columnist. Een dergelijke vraag stellen is even erg als hem voorleggen. Maar het maakt in wezen allemaal niet uit. In de praktijk is Israel al bezig met een genocide op de Palestijnen. Ze zijn bezig met een etnische zuivering. Dat staat zelfs in het handvest van de Likoed partij. Volgens deze partij hebben alleen joden het alleenrecht op israel en de Palestijnse gebieden.

  • Heldoppantoffels

   Helemaal mee eens dat het een werkelijk zieke situatie is in het Midden-Oosten. De joden gedragen zich weer eens misselijkmakend en als je ze aanspreekt dan trekken ze altijd maar weer de kaart van de slachtoffermacht. Ach arme wij, we worden altijd in het nauw gedreven en ondertussen maken ze zelf het leven voor andere volkeren onmogelijk, logisch dat sommige mensen ze haten!
   Daar staat tegenover dat te grote delen van de Islamitische cultuur doordrenkt is van “het lange teentjes syndroom”. Als je al een klein nat scheetje laat richting het heilige boek dan prikt er al een mes in je rug. Dat geldt voor micro en macro niveau, of beter gezegd op individueel en staatsniveau. Te treurig voor woorden die lange teentjes.

   Al met al is het een hopeloze en verdrietige situatie, de mensheid op zijn aller aller aller slechtst!!!! Ik kots echt van wat deze twee stromingen de wereld en vooral onschuldige mensen aandoen. Want onschuldige mensen zijn altijd het slachtoffer, zowel van manipulatie door pers, overheid en religie. Overigens vind deze manipulatie ook hier plaats hoor.

   Iemand nog een oplossing voor het gehele probleem? Als ik radicaal buiten de hokjes mag kleuren bij het bedenken van een oplossing dan zou ik pleiten voor het onder curatele stellen van zowel Israel als ook Palestina (inc Gaza strook uiteraard). Machthebbers hebben beiden laten zien dat ze het niet waardig zijn om hun volk te dienen, dus dan maar alle legeronderdelen + Politie van beide landen opheffen en internationale troepenmacht op de been die objectief de orde mag handhaven. Dat laatste daar zit natuurlijk de crux…. Anyway dit was wat ik even kwijt wilde.

   (in antwoord op Mihamed Kouki)
   • Mihamed Kouki

    Ik zou voor je oplossing stemmen! Maar zo makkelijk zal het helaas weer niet zijn. Verder ben ik het als moslim eens over je opmerking dat moslims lange tenen hebben. Inderdaad, ze moeten echt een dikke huid gaan ontwikkelen want soms gaat het echt nergens over. En israel. Ach gut. Het is een van de grootse militaire machten in de wereld maar ze gedragen zich als Calimero. Te gênant voor woorden!

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
 4. marianne martens

  Op een primitieve kinderlijke manier is de oorlogstaal en nog veel meer onzichtbare zaken, weer al maanden losgebroken in de hele wereld. Walging, angst om zoveel dood, verderf, leed, verder strompelend door het leven.Wat goed dat we er weer allemaal met onze neus boven hangen om gedeelten te zien? Bij de huilende, kreunende dorpelingen in een dal in Kosovo! met de westerse journalisten op de bergkam ben ik mentaal afgehaakt. Wat is eigenlijk het verschil met het heden?

  • Vogelbeest

   Over dit oorlogje wordt een hoop ophef gemaakt. Half Afrika moord elkaar uit, de omstandigheden zijn daar vele malen slechter, en je hoort er niemand over.

   (in antwoord op marianne martens)
  • Vogelbeest

   En vergeet het bericht van Karel Kritisch hieronder niet…

   (in antwoord op marianne martens)
 5. Schaamte

  Wel.nl schaam je voor zo een suggestieve kop. Kijk maar wat Hamas schrijft, nog een stuk erger dan dit. Als ik de auteur was van dit stukje zou ik me echt kapot schamen. Laatste keer dat ik op deze site zit.

 6. Mihamed Kouki

  Ik begrijp niet waarom WEL bekritiseerd wordt. Zij brengen gewoon de visie van een isrealische krant onder de aandacht. Don’t shoot the messenger! Richt je woede op die israelische krant.

  • kletsmajoor

   Ik heb geen advies van jou nodig. Vooral niet omdat jouw reacties duidelijk bedoeld zijn om de stemming op te jutten i.p.v. bij te dragen aan een beschaafde uitwisseling van standpunten.

   (in antwoord op Mihamed Kouki)
   • Mihamed Kouki

    Majoor, je kletst maar door. Mijn standpunten zijn nagenoeg allemaal inhoudelijk en onderbouwd.

    (in antwoord op kletsmajoor)
    • kletsmajoor

     Je zegt het zelf: standpunten “nagenoeg allemaal” onderbouwd. Maar die over de oorlog in Gaza nou net even niet.

     (in antwoord op Mihamed Kouki)
     • Mihamed Kouki

      Zoals?

      (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      Al je reacties op wel.nl. Je hanteert altijd de standaard trol-methode: onware c.q. vooringenomen beweringen (geen standpunten) ingebed tussen heel redelijke standpunten waar weinigen het mee oneens zijn. Als er kritiek komt leid je de discussie naar de redelijke standpunten of anders probeer je de bewijslast om te keren in de hoop dat de ander een foutje maakt of zich verstrikt in details of het maar laat zitten omdat ze geen zin hebben in het uitzoekwerk.

      (in antwoord op Mihamed Kouki)
     • Mihamed Kouki

      Vooringenomen beweringen staat gelijk aan een standpunt innemen. Verder mag je kritiek hebben op mij stijl maar het valt me op dat je geen inhoudelijke voorbeelden geeft. Doe dat dan kan ik daar op reageren.

      (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      Q.E.D.

      (in antwoord op Mihamed Kouki)
     • kletsmajoor

      Nabranders:
      1. Het verschil tussen een vooringenomen bewering en een standpunt is de factor misleiding: door een standpunt (=subjectief) te presenteren als een bewering in de hoop dat de lezer de bewering voor waar accepteert zonder te beseffen dat het een standpunt is.
      2. Methode is iets heel anders dan stijl.
      3. Ik ga het spelletje niet meespelen door eindeloos te gaan steggelen over voorbeelden. Ik heb weergegeven welk patroon ik meen waar te nemen (dat overigens niet uniek is voor jou). Misschien heb je er wat aan. Anders laat maar.

      (in antwoord op Mihamed Kouki)

Reacties niet toegestaan